Wake Up, koncert 25.12. 2018

Piše: D.H.

Skupina Wake Up je ponovno priredila tradicionalni božični rock koncert. Tokrat že drugič v klubu Satschmo. Tradicionalni koncert Wakeupovcev je postal vsakoletno zbirališče generacije vodje benda Iztoka Jančiča (1962). Njegova izredno korektna in odlična glasbena kariera je opisana na internetni strani skupine Wake Up http://wakeup.si/slo/band/iztok/iztok.html 

Izredno suvereno izveden koncert je marsikaterega v publiki pripravil do poplesavanja z bendom na odru, predvsem z Gregorjem in Iztokom Jančičem, ki sta na odru izpostavljeni in gonilni figuri. Škoda le da organizatorji niso pred odrom predvideli več prostora za sodelovanje publike z bendom. Pesmi, ki jih Wake Up (ime je zgodovorno) izvaja so večinoma plesne in poslušalca vabijo h gibanju pod odrom. Koncert bi brez velikega omizja pred odrom, ki bi ga zlahka pogrešali, bil še bolj dinamičen in glasbeniki na odru bi imeli možnost še boljšega stika s poslušalci. Skupina sicer ne nastopa veliko, pravzaprav sploh ne nastopa. Z izredno korektnostjo pač organizira tradicionalni koncert ob izteku leta. Prav zaradi tega se lahko samo čudimo kompaktnosti in večplastnosti zvoka, oz. točno pravilni prepletenosti zasedbe z bobni, bas kitaro, dveh (treh) električnih kitar, klaviatur in vokala s tremi spremljajočimi vokali.

Izbor pesmi, Wake Up izvajajo izključno priredbe, mogoče ni najpopularnejši rock venček. Med njimi sicer najdemo Jampin Jack Flash (Rolling Stones) in kakšno od Billyja Idola, Deep Purple, ZZ Top, Whitesnake, Cream, Tina Turner, Gary Moore, Jimi Hendrix , itd (ne izvajajo največjih hitov omenjenih)… pa vendar zaradi izvedbe njihov koncert deluje izredno komunikativno. Zasluge za komunikacijo s publiko gre pripisati frontmenu zasedbe Gregorju Jančiču (druga, mlajša publika ga pozna kot prvi glas benda Happy Ol’ McWeasel).

Posebna poživitev koncerta je bila izvedba dveh pesmi skupine Preporod, katere član prvotne postave je bil tudi Iztok Jančič. Gostujoči pevec pa nihče drug kot Luka Kreže.

Skratka prijeten tradicionalni večer Mariborčanov za Mariborčane. Ni jih bilo malo takih, ki živijo v Ljubljani in se za to priložnost radi vrnejo v mesto.

Še na mnoga leta.

Foto: Dušan Hedl

Kmcs

KULTURNI MEDIJSKI CENTER SLOVENIJA je multimedijski spletni center na katerem so priključena različna omrežja, ki poročajo o umetnosti, kulturi in povezanosti teh z ostalimi družbenimi področji. Predvsem nas zanima vpliv umetnosti in kulture na družbo, podjetništvo in vse okoli nas. Kulturni medijski center bo rasel s številom uporabnikov in številom ustvarjalcev medijskih vsebin. Predlagajte povezavo vašega medija z našim centrom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.