Reference medija SI.TV

Prof. ddr. Matjaž Mulej

Uvedba Interneta na medijsko področje že več let odpira prostor za nove udeležence. SI.TV in ekipa Kulturnega centra Maribor je med njimi z velikim potencialom, kar kažejo dosedanje objave, in se lahko razvije še bolj, zlasti v Mariboru. Moja izkušnja s to ekipo glede izdajanja knjige je tudi zelo dobra in ne vidim razloga, da ne bi bila vsaj enako dobra na medijskem področju.

Matjaž Mulej st., zaslužni profesor teorije sistemov in inovacij, dr. ekonomije (teorija sistemov), dr. managementa (inovacijski management), avtor in soavtor skoraj 2.500 tekstov, objavljenih v skoraj 50 državah, med njimi preko 70 knjig in zbornikov, gostujoči profesor na tujih univerzah skupno 15 semestrov, trikratni mednarodni akademik, zadnjih 17 let vodja raziskovanja v Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti IRDO (prej v Mariboru, zdaj v Ljubljani), prejemnik praktično vseh možnih družbenih priznanj na Univerzi v Mariboru, mestu Mariboru, Sloveniji in Jugoslaviji ter najvišjega priznanja za znanstvenike teorije sistemov zlate medalje Norberta Wienerja, ki jo enkrat na več let podeli WOSC (svetovna organizacije za sisteme in kibernetiko), UK.


Zaslužni profesor Univerze v Mariboru, prof. dr. Šime Ivanjko

SI.TV je modern video kanal, ki presega lokalne okvirje. Z vsebinami, ki jih objavlja ekipa SI.TV uspešno prehaja v osrednji kulturni prostor in zapolnjuje medijsko tržno nišo v Sloveniji. Naj cvetijo vsi medijski cvetovi za uspešno podjetniško in kulturno družbo, kot jo zagovarja ustanovitelj Dušan Hedl.

Posebej sem bil prijetno presenečen ob objavi prispevkov o moji knjigi »Zakaj ste nas kaznovali?«, ki je prispevala k razjasnitvi spornih zgodovinskih dejstev in prispevala k sprejetju Zakona o odpravi krivic družbenikom izbrisanih družb.


Dr. Marija Švajncer

SI.TV je velika pridobitev v slovenskem kulturnem in medijskem prostoru ter hkrati novost, ki je kmalu po nastanku naletela na veliko odzivnost. Na YouTubu si je mogoče ogledati posnetke pogovorov z vidnimi slovenskimi kulturnimi ustvarjalci, umetnicami in umetniki ter predstavitve novih knjižnih in glasbenih izdaj Kulturnega centra Maribor in glasbenih dogodkov. Osebne izpovedi, umetniški kredo, odnos do časa in prostora ter obujanje spominov se kot nastopi v živo povezujejo v pisano paleto pristnega umetniškega snovanja. Prikazana je velika ustvarjalna moč slovenske literarne in glasbene scene. Na posnetkih se prepletajo domiselne novinarske predstavitve in snemanje s prvinami filmskega prikazovanja.