SINGLE Trmasti Primož – AVTOBUS NA ŠUS

Trmasti Primož
AVTOBUS NA ŠUS

Glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Kulturni center Maribor objavlja single skladbo in glasbeni spot

Single izdaja je v MP3 obliki ter v izvirnem formatu na naslednjih povezavah:
MP3: http://tinyurl.com/Rajtmajer-Avtobus-mp3
MP3 zip: http://tinyurl.com/Rajtmajer-Avtobus-mp3zip
WAV: http://tinyurl.com/Rajtmajer-Avtobus-wav

Glasbeni spot si pa lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=PKBA2Z3iuAE

Trmasti Primož je mladi kantavtor, ki iz zasede čaka na svoj trenutek ozvezdja.
Za svojo glasbo pravi, da živi med durom in molom ter zelo pogosto lebdi nad realnostjo. Skozi besedo in glasbo skuša pozabiti slabe stvari iz preteklosti in išče svetlo luč v prihodnosti. Avtor je zelo pozitivno naravnan in to prepleta skozi melanholično sivino. Zase pravi, da je človek, ki želi živeti svoje sanje in živeti življenje brez negativnosti.
Trmasti Primož je svojo pot začel leta 2007 v zasedbi FRAME nekega lepega, mrzlega novembrskega popoldneva. Prišel je na vaje in odpel pesem Led s severa. S petjem je navdušil zasedbo in takoj se je začela zanimiva zgodba.
V enoletnem obdobju delovanja so zvrstili številni koncerti: Od Štuka do GUSTAFA in vse do dvorišča Prve gimnazije. Po enoletnem koncertiranju se je odločil, zaradi nekompatibilnih mnenj glede prihodnosti, za solo pot. Decembra 2008 je kupil kitaro. Črna FENDERICA je postala njegov zaščitni znak. Med letoma 2009 in 2011 je znanje bolj ali manj črpal od bratranca Igorja Kolariča. Decembra 2011 se je zgodil njegov prvi solo koncert v Malečniku.
Neuradno je prvič nastopil v krogu prijateljev že oktobra istega leta. Medtem je pri Boštjanu Zorcu posnel svoj prvi demo z naslovom DAJ, DAJ, DAJ, ki ga lahko poslušate na YOU TUBU. Leta 2012 je začel bolj intenzivno vaditi. Obiskoval je alternativno glasbeno šolo KUD CODA, kjer je nadgradil svoje znanje samouka. Njegov mentor je bil Boštjan Zorc. Junija 2012 je v okviru KUD CODE sodeloval na odprtem odru na ART CAMPU. K sodelovanju je povabil DOMINIKA JEMCA in MATIJO FURLANA. To so bili zametki kasnejše, zdaj že lahko rečemo bivše, zasedbe D’SMOKERS. Zasedba D’SMOKERS je delovala pod okriljem Trmastega Primoža vse do maja 2015. V treh letih se je zasedba lahko pohvalila s preko trideset koncerti. Med najvidnejše odre sodijo gotovo ŠTUK, JAZZ KLUB SATCHMO in MC PEKARNA. Trmasti Primož je neprestano koncertiral, tudi v obdobju D’SMOKERS. Od začetka do danes je napisal mnogo besedil. Uradna številka se giblje med 1000 in 1500. Najbolj ponosen je na objavo na strani POESIS, kjer je njegova pesem MORDA NEKOČ spodbudila veliko zanimanja.
V letu 2017 je Trmasti Primož izdajl SINGL z naslovom AVTOBUS NA ŠUS. Svoj prvenec snema tudi pod taktirko DUŠANA HEDLA z delovnim naslovom ŽIVLJENJE JE LEPO. V letu 2017 je izdal tudi pesniško zbirko POPEZIJE. S tem je Trmasti Primož zaokrožil 10. obletnico delovanja.

********************

Objava omogočena tudi s podporo:

https://www.lancom.si/en/

https://www.facebook.com/LANCom.si/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.