Koncert skupine Zmelkoow in predskupine Panksterdam

Piše: Erik Vodenik

Slika 1: Panksterdam – grafična podoba, Narisal: Erik Vodenik

Zreška jebiveter punk triola je skupek starih mačkov zreške underground scene (na nič hudega sluteče poslušalke so prežali že v bendih Remi majolka, 500m, Potujoči vrtec, Ansambel Marjetica, Garlu razžarlu, Toilet seat, Alk`n`holl). Trenutna postava deluje (s krajšimi pavzami) že od leta 2012; so pa tudi vsakoletni akterji in soorganizatorji Parkplacfesta v Zrečah. V repertoarju se poleg poudarka na avtorskih komadih meša vse od reaggaeja, punka, rocka, šlagerjev … pa vse do dalmatinskih podoknic oz. kot so jih popredalčkali na svetovno znanemu newyorškemu glasbenemu forumu – Panksterdam – višek glasbene neresnosti! (Vir: Tomislav Ulčnik)

Slika 2: Člani skupine – Denis Kovše, Jaka Jazbec, Tomislav Ulčnik, Foto: Jaka Jazbec

Člani zasedbe (Vir: Denis Kovše):
Mrle – član zasedbe Let3, namesto na basu je posledično na bobnih, ker je potrgal vse strune in razbil svoj Rickenbacker bas za 15.000€ in ker mu je crknil feršt SWR od John-a Myunga.
Kurnet – član Ansambla Marjetica igra kitaro in navdušuje publiko s svojim precizno-kričečim glasom direkt izpod Brinjeve gore.
Maui – igra bas; nekdanji ministrant, ki je prestopil iz krščanske vere v Bad Religion in živi v dinastiji Punkberg, na kateri ima svoj grad, katerega bi mu rada vzela občina, ampak ga ne more, ker je na takšnem bregu, da še sam ne more gor.

Slika 3: Koncert skupine Panksterdam v Dvorani Gustaf – Pekarna, Foto: Erik Vodenik

In še video …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.