SINGLE Up N’ downs – POZDRAV IZ MOZIRJA

Up N’ downs – POZDRAV IZ MOZIRJA

(Akord Records / Kulturni center Maribor, Javna muzika Maribor,
ARCD 038 / FREE CD 069, 2019)
Up N’ downs so: Erik Zavolovšek, David Zavolovšek, Lucija Hrastnik, Andraž Stropnik, Martin Oblak, Robert Likar
***
Po uspešnem nastopu skupine Up N’ downs na 53. kitarjadi v Zaječarju objavljamo single in videospot Pozdrav iz Mozirja. Skladba je na voljo na povezavah:

 

 

Mozirska rock skupina UP N’ DOWNS, ki že desetletje ustvarja svojo glasbeno pripoved, je konec junija uspešno gostovala na 53. izvedbi zaječarske Gitarijade. Na legendarni srbski rock manifestaciji, kjer so pred štirimi leti kot prvi Slovenci osvojili najprestižnejši naziv zmagovalca po glasovanju občinstva, so si  tokrat delili oder z Alenom Islamovićem, Goblini in Ribljo Čorbo. UP N’ DOWNS, ki so nedavno izdali svoj drugi album z naslovom Vse, kar sem pozabil II,  so po besedah srbskih medijev, pred nekaj tisoč glavo publiko, naredili pravi spektakel in z izdelanim nastopom dvignili publiko na noge. Prvi glas skupine Erik Zavolovšek je po koncertu izjavil za medije sledeče: “Zaječar je in bo ostal srce rokenrola, vsaj za ta del Evrope. Užitek je igrati za publiko, ki da v takšnem številu priložnost bendu, ki ustvarja v njim tujem jeziku.” Kitarist in umetniški vodja benda David Zavolovšek, pa je za njim pozval v srbskem jeziku: “Čuvajte Gitarijadu! Vukovi su svuda, a ima i angele.”

Srbski mediji o nastopu:

https://zajecaronline.com/drugo-festivalsko-vece-na-53-gitarijadi-goblini-i-up-n-downs-digli-publiku-na-noge-foto-video/

Fotoreportaža (v primeru uporabe prosimo navedite avtorice fotografij: Marija Tomić in Sanela M. Zavolovšek):

https://homocumolat.com/2019/07/03/fotoreportaza-up-n-downs-gitarijada-zajecar-2019/

***

UP N’ DOWNS se po prvencu z naslovom Vse, kar sem pozabil vračajo z drugim delom istoimenske trilogije. Skupina se po pridobljeni studijski in odrski kilometrini na poslušalce obrača s nekoliko tršim in surovejšim zvokom, ampak pri tem ostaja zvesta svoji melodičnosti, ki se posebej izraža v baladah, katerim ostajajo v svojem deležu tudi na tem albumu. DOWNSI, kot si sami rečejo, se v svojih pesmih še vedno ukvarjajo z bivanjskimi vprašanji in se gibljejo med nasprotnostmi kot so jaz in ti, moje in tvoje, splošno in posamično, ljubezen in sovraštvo, vojna in mir ter nenazadnje življenje in smrt. Pod vso glasbo in besedila sta se podpisala brata Zavolovšek. Aranžerski del so, kot pri prvem albumu oblikovali vsi člani benda, k samem razvoju zvoka, pa je kot producent pripomogel tudi Robert Likar (Niet, The Drinkers), ki se je nedavno tudi pridružil skupini kot kitarist. Bend UP N’ DOWNS, ki včasih skrajšajo svoje ime kar na U.N.D., je “zrela rock zasedba, čeprav jo ima večina nekoliko dementnih slovenskih glasbenih medijev (če ti sploh obstajajo), za mlado in obetavno ekipo, česar se ne branijo, ampak preprosto ne drži. Vsaj glede obetavnosti. Zasedba ne obeta ničesar, saj že od začetka ni obetala ničesar. Kar počnejo je samo rokenrol. Vendar tega zagotavljam, počnejo z velikimi jajcami.”

ZGOŠČENKO NAROČITE S POPUSTOM TUKAJ:

https://forms.gle/RTKkdS1UxyzHDb8F6 

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.