Optični internet – ste podpisali pogodbo?

SPISEK VSEH PREDVIDENIH PRIKLJUČKOV V OBČINI ŠENTILJ (na koncu tega teksta)

Na sestanku krajanov v Ceršaku v začetku oktobra 2019 so zbranim in izredno zainteresiranim krajanom predstavniki podjetja Rune oz. RUNE Enia, komunikacijska infrastruktura, d.o.o,  na veliko odobravanje vseh prisotnih, podali informacijo, da bi naj v marcu 2020 prvi priključki optičnega interneta že delovali na področju Občine Šentilj. Gradnja bi naj potekala v smeri iz Šentilja proti Sladkem Vrhu in Zg. Velki.

Pa kot kaže, nič ne kaže, da bi se to tudi uresničilo.

Na povezavi

https://www.ruralnetwork.eu/si.html#projekt

ko vnesete svoj naslov in druge podatke še vedno, enako kot pred pol leta, dobimo odgovor, da bo priključek realiziran predvidoma v roku enega leta. Preverili smo primer stanovanja/hiše v Selnici ob Muri.

Iz medijev smo lahko zasledili informacijo, da so občani “neresni” v zvezi z izkazanim interesom. Samo sklepamo lahko, da se je to nanašalo na podpisovanje POGODB in pripadajočih IZJAV za naročilo optičnega priključka.

Menimo, da to ali so pogodbe podpisane ali ne ne more biti razlog za kasnitve, prestavljanje terminov izgradnje ali celo morebitno zavlačevanje izvedbe del.

Vsekakor pa občanom priporočamo, da čimprej podpišejo pogodbe in pripadajoče izjave. V izogib,  da ne bi bil premalo število podpisanih pogodb možen izgovor.

Tukaj pa nastopi mali problem. Podjetje Rune (RUNE Enia, komunikacijska infrastruktura, d.o.o, gradnja telekomunikacijske infrastrukture, Partizanska cesta 109, Sežana, 6210 Sežana, Davčna številka: SI 36467383, IBAN SI56 1010 0005 7708 690, Banka Intesa Sanpaolo d.d., Matična številka: 8439087000) se izogiba pošiljanju papirne dokumentacije in želijo, da občani pogodbe prejmejo preko elektronske pošte, jih printajo na svoje stroške, podpišejo, skenirajo in skeniran dokument vrnejo po elektronski pošti.

To pa je operacija, ki je marsikateri starejši občani ne zmorejo. Če bi bili malce pikolovski, bi lahko podjetje Rune opomnili, da želijo od občanov elektronsko komunikacijo, ko občani internetne povezave še nimajo, saj šele podpisujejo pogodbo o priključku!!!

Kakorkoli. Predlagamo, da si družinski člani, sosedje, sovaščani med seboj pomagate in tistim, ki niso vešči pomagate izpolniti in poslati podpisano dokumentacijo. Z enega emaila lahko pošljete več različnih dokumentov.

V prilogah, ki sledijo je prikazan primer pogodbe in obe prilogi: Izjava o dovoljenju uporabe osebnih podatkov in Soglasje lastnika stavbe (če lastnik stavbe ni tisti, ki naroča priključek).

NA KONCU PA ŠE SPISEK VSEH PREDVIDENIH HIŠNIH ŠTEVILK V VSEH NASELJIH OBČINE ŠENTILJ, KI SO PREDVIDENI ZA PRIKLOP OPTIKE. ČE VAŠE HIŠNE ŠTEVILKE NI NA TEM SPISKU, POKLIČITE ALI PIŠITE NA PODJETJE Rune, nujno.

Pa veselo na birokracijo….scan0008scan0009scan0010scan0006scan0011scan0012

Optika_nova  SPISEK KLIKNI TUKAJ

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.