ROKERJI POJEJO PESNIKE, dolgoletni glasbeno pesniški projekt

Začetki projekta Rokerji pojejo pesnike, ki povezuje poezijo in glasbo, svoje korenine imajo v letu 1996, ko je bil na mariborskem Radiu Marš izvajan prvi koncert, na katerem so izvajalci rock glasbe uglasbili slovenske pesnike. Prva zgoščenka je imela izid leta 2001, od leta 2009 pa izhajajo vsako leto. Projekt vsako leto, poleg izida zgoščenke, ima drugačen produkcijski poudarek.  Ravno leta 2009 so Rokerji prvič zapeli Pesnike v obliki televizijske produkcije v živo, video produkcija ostaja pomemben del projekta. Preplet arhivskih in aktualnih posnetkov, akustične izvedbe, izvedbe znanih pesmi kot tudi takšnih, ki (še) niso bile studijsko posnete, več kot 20 literarnih in glasbenih urednikov, 5 krovnih institucij, vsakoletne inovativne vizualne podobe in druge samonikle produkcijske linije (kot npr. zbornik pesmi) pričajo o njegovi žilavosti, trmoglavosti in nepokorščini sistemu. Kar je rock. In kar je poezija.

Rokerji pojejo pesnike – TV kanal spletne Si.televizije:

Leta 2018 objavljen zbornik poezije, ki je projektu odprl pot za vzpostavljenje identitete skozi knjižno-založniško dimenzijo:

Rokerji pojejo pesnike – zbornik poezije

Rokerji pojejo pesnike je trdoživi projekt, ki bo vztrajno prinašal nove šopke priredb, uglasbitev besedil pesnikov, ki jih bodo ustvarili rock glasbeniki v najširšem pomenu besede “rock”. Rokerji, ki pojejo pesnike (in jih še niso pojedli) so temelj za nova povezovanja, soustvarjanja in medsebojna spodbujanja številnih umetniških akterjev ne samo slovenske, ampak tudi zmeraj bolj evropske glasbene scene.

Pesniki pišejo naprej, rokerji pojejo naprej. Prisluhnite jim, spremljajte jih.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.