IDEJA, KAKO ZAPOSLITI OTROKE

Čas epidemije je s sabo prinesel tudi izzive za starše majhnih, zlasti predšolskih otrok. Na Kulturnem centru Maribor so v sklopu projekta Letni časi pripravili dvojno zgoščenko in 4 pesmarice, ki bodo otrokom krajšale čas, nudile možnost za samostojno igro ali interakcijo s straši. Obenem so tudi poučne in dobra naložba v zdrav razvoj otrok.

PESMARICE: ZIMA, POMLAD, POLETJE, JESEN


Vsaka pesmarica vsebuje 12 čudovitih otroških pesmi z lepimi barvnimi ilustracijami.


“Pesmi so napisane v klasični obliki, imajo ritem in rime, nekatere učinkujejo z vprašanji ter v otrocih spodbujajo sodelovanje in iskanje odgovorov, druge kličejo k igri in h gibanju. Otrokom je pričaran spoštljiv odnos do narave; vzgojni vidiki so posredni, vendar zato nič manj učinkoviti in sporočilno bogati.” Marija Švajncer

Pesmarice lahko naročite samostojno, s klikom na željen letni čas (cena pesmarice znaša 19 EUR):


ZIMA

Mitja Reichenberg in Magda Dolén: Snežinka na nosu

POMLAD

Mitja Reichenberg in Magda Dolén: Ko pride pomlad


POLETJE

Mitja Reichenberg in Magda Dolén: Vsi v vodo!


JESEN

Mitja Reichenberg in Magda Dolén: Oda kostanju

Pesmarice so na voljo tudi skupaj z zgoščenko.DVOJNA ZGOŠČENKA


Gre za šopek 48 izvirnih skladb, ki so bile posnete ob podpori Radia Maribor z otroškim pevskim zborom OŠ Franca Lešnika-Vuka. Sledijo temeljnim ciljem otroške glasbene literature, kakor jo opredeljujejo učni in izvedbeni načrti za vrtce in osnovno šolo.Mitja Reichenberg, dolgoletni skladatelj in glasbeni pedagog, je pripravil glasbeno podlago, na katero je večkrat nagrajena pesnica Magda Dolén napisala simpatična, otrokom in pedagoškemu procesu prilagojena besedila. Izdaje so požele dobre ocene, tudi s strani strokovne javnosti (revija Glasba v šoli in vrtcu Zavoda RS za šolstvo). Pri nastanku glasbenih nosilcev sodelujejo tudi priznana in večkrat nagrajena zborovodkinja prof. Mira Prel, ter prav tako priznana in nagrajena pianistka dr. Tina Bohak Adam na klavirju. Snemanje je potekalo v studiu Radia Maribor.

NAROČILO ZGOŠČENKE ALI KOMPLETA (VEČ SE SPLAČA!)
V obrazcu označite, ali želite samostojn zgoščenko (15 EUR), zgoščenko v kombinaciji s pesmarico (15 EUR + 10 EUR/pesmarico) ali komplet zgoščenke in 4 pesmaric (50 EUR).

***************

PRIBLIŽUJE SE DECEMBER, ČAS OBDAROVANJ!

Kaj lepšega podariti svojemu, prijateljičinemu ali pa prijateljevemu otroku, vnuku/-inji, nečaku/-inji?
Knjiga je vedno čudovito darilo, ki ostane, tudi ko otroci pojedo vse cimetove piškote.

Prispevek je promocijsko sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.