Mediacijske tehnike skozi prakso

Pri Kulturnem centru Maribor je izšla znanstvena monografija Ane Auer o mediacijskih tehnikah skozi prakso.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

AVTORICA O KNJIGI

O mediaciji je bilo v teoriji napisanega že veliko pozitivnega, vsebinskih raziskav na temo mediacije pa obstaja bolj malo. Zato sem želela preveriti ter spoznati, kako mediacija deluje v praksi. Osrednji del raziskave sem posvetila mediacijskim tehnikam, ki so gledano z vsebinskega vidika bistvo mediacije in tisto, po čemer se delo mediatorja razlikuje od dela sodnika. Podrobno sem preučila nekatere temeljne tehnike, ki se največkrat omenjajo tudi v teoriji, ter opazovala, kako so jih pri svojem delu uporabljali mediatorji na mediacijskih srečanjih.

***

***

“Celovita analiza izvajanja mediacij v Sloveniji še ni bila opravljena. Kako so postopki videti v praksi, zunanjim subjektom zaradi njihove zaupnosti ostaja neznano, zato je vsakršen vpogled, kot je avtoričino delo, dragocen in še kako zaželen.”

dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc


“Knjiga je koristna tako za izkušene mediatorje kot tudi za vse tiste, ki si želijo spoznati mediacijo v teoriji in praksi oziroma si želijo pridobiti izkušnje pri vzpostavljanju dialoga s komer koli, saj podrobno opisuje, kako uporabiti tehnike mediacije pri reševanju konflikta oziroma kakršnega koli spora med udeleženci.”

mag. Barbara Levstik Šega

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

nabor knjig
Več za isto ceno!

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.