Roman o življenju v domu za starejše v obdobju koronakrize

Kulturni center Maribor je objavil knjigo Bojana Macuha, roman Vrni se.
 Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

***

V Dom za starejše Mavrica se je nedavno preselil vdovec Jernej. Domače njegova odločitev za odhod preseneti, a spoštujejo njegovo voljo. V domu spozna Ireno in na jesen življenja se med njima stke več kot le prijateljstvo. Vse bi bilo še lepše, če se ne bi začela koronakriza, ki ji je izpostavljen tudi njun dom. Stanovalci doma obolevajo, za covidom zboli tudi Irena. Skoraj tri tedne se v bolnišnici bori za življenje, medtem ko jo v domu nestrpno čaka Jernej. Prve snežinke napovedujejo drugo zimo, od kar je Jernej v domu Mavrica. Tudi on zboli za covidom in mora v bolnišnico …

***

***

Zgodba prikazuje čas, ko je virus neusmiljeno vdrl med varovance doma za starejše, čas, ki prinese smrti sostanovalcev, obiske svojcev na daljavo, pod okni ali balkoni pa tudi podoknice zabavnega ansambla in veliko željo, da vse mine. Odpira pa tudi mnoga vprašanja o odnosih v družini, med zaposlenimi in stanovalci doma, o prijateljevanju in naklonjenosti, o različnih podobah ljubezni. In bistveno, ali bosta Irena in Jernej premagala virus? Se bosta vrnila iz bolnišnice?

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.