Alja Pušič bere pesem “ne maram svoje postelje”

V 10. številki pesniškega fanzina Literarna krpanka, ki izhaja pri knjižni založbi Kulturni center Maribor in tokrat nosi naslov Pisma tebi, noči in noremu svetu (urednikovala je Nika Štumberger), je sodelovala tudi mlada mariborska pesnica Alja Pušič, ki se predstavlja s svojo tenkočutno pesmijo ˝ne maram svoje postelje˝.

Alja Pušič je dijakinja 4. letnika II. gimnazije Maribor. Med drugim je v letu 2021 zmagala na Beletrininemu natečaju Naj pesem ter na natečaju Ali govoriš emojščino , bila nominirana za malo Veronikino nagrado, objavljena v 44. zborniku Rukopisi in dobila priložnost za pogovor v oddaji Kulturomat na Radiu 1. Najraje ustvarja, ob glasbi hodi na sprehode in se druži s prijatelji.

Literarna krpanka je pesniški fanzin, ki pri knjižni založbi Kulturni center Maribor nastaja že od leta 2012. Njena prva urednica je bila pesnica in literarna kritičarka Tonja Jelen. Literarna krpanka s svojim gverilskim pristopom združuje mlade in še neuveljavljene pesniške glasove, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali javno literarno ustvarjanje v slovenskem jeziku.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.