FOTOPORTRET: Romeo Štrakl

Fotka in piše Maja Mekina

V čast mi je bilo spoznati in fotografirati verjetno največjega The Who fana, kar jih premore Slovenija – Romea Štrakla.

Romeo Štrakl je oblikovalec, grafik in stripar, ki živi in dela v Sv. Trojici v Slovenskih goricah. Objavlja v domačih in tujih revijah, knjigah in fanzinih in sodeluje na mnogih razstavah. Z grafičnim oblikovanjem se ukvaraja od konca šolanja in je direktor podjetja Štrakl d.o.o.

Je aktiven stripar in glasbeni publicist. Izdal tri stripovske albume (Točno opolnoči, Drugi album, Prekletstvo tretjega albuma) in objavljal po številnih priznanih revijah Slovenije, Balkana in Evrope. Napisal je tudi tri knjige o legendarni angleški skupini The Who (The Who – zgodba o zbirateljstvu (2009), The Who – bootleg posnetki in The Who – kompilacije v moji zbirki (2021), pri čemer je oboje rastlo iz njegove zbirateljske žilice, saj je lastnik obsežnih zbirk albumov in stripov.

Kot slikar in grafik je Romeo Štrakl polovica udarnega dueta Art RoBa, kjer skupaj s Barbaro Borovan
ustvarja in širom po svetu in domovini razstavlja akvarele, risbe in grafike. Drug večleten projekt Slo Pop Arta – serije sitotiskov velikega formata – pa nastaja v sodelovanju s Dušanom Hedlom.

Razstava Slo-Pop-Art v UKM Aprila lani

Barbara Borlovan in Romeo Štrakl – Art RoBa

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.