Nekaj kratkih med ploščami (2)

Piše: Matej Krajnc

Ivan Neville: Touch My Soul (The Funk Garage, 2023) ****

Dolgo se ni oglasil kot solist, zdaj pa so se z njim oglasili tudi drugi. Gostje se preštevajo in nekaj klasičnega riteminbluesovskega soula ni odveč, še posebej zato, ker ga dandanes ni več kaj dosti ostalo.

Van Morrison: Moving On Skiffle (Virgin, 2023) *****

Nekateri so veseli, ker je zdaj menda (vsaj začasno) prenehal s komentiranjem družbe. Naj se ne veselijo preveč in tudi prehitro ne. In lepo je slišati, da tudi Jim Reeves ni pozabljen.

Joe Bonamassa: Tales Of Time (J&R Adventures, 2023) ***

Še vedno je zelo priden in še vedno tudi kar zelo sterilen. Igra Time Clocks v živo. Tudi prav. Ni še odgovoril, če sva dogovorjena: Nerdville za uredniški stolček.

Love Again – Soundtrack (Columbia, 2023) **

Imamo radi Celine, ne potrebujemo pa več njene nove muzike. Bi morali morda še enkrat v kino? Druga zvezdica zato, ker se še trudi s petimi novimi komadi.

Morgan Wallen: One Time At A Time Bone White (Big Loud/Mercury Records/Republic Record) **

Po dvojnem še trojni, štadioni pa čakajo, če bo spet platina … Are you ready? V tretjem komadu skuša biti Cash, pa niti George Strait ni. Oprosti, George.

Lainey Wilson: Bell Bottom Country (Broken Bow Records, 2023)*

Hillbilly Hippie pravi, da se ne sramuje svojega porekla. Čestitamo. Ti, jaz in Jezus zmoremo vse, dodaja. Še enkrat čestitke.

Bruce Cockburn: O Sun O Moon (True North, 2023) **

Colin je šel po vodo in rekel: “O Šala o mun!” Potem je ugotovil, da je to Vid Žigon in da ni na pravi plošči.

Rick Astley: Hold Me In Your Arms – Remastered (BMG, 2023) ***

Remasteriran in velikodušno dopolnjen z raznimi (re)mixi, lahko se malce sprehodimo po spominu, kako je bilo leta 1988: Rick je veliko prodal, pel je tudi Ain’t Too Proud To Beg, Stock, Aitken & Waterman so mu seveda zjebali produkcijo, a to ga ni preveč motilo; saj je lepo povedal: I’ll Be Fine. Tretja zvezdica iz nostalgije, seveda, saj smo vendar razčustvovani.

Nina Simone: Great Women Of Song (Verve, 2023) *****

Greatest Hits? Lahko tudi. A sploh ni pomembno.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.