PRIHAJA – Ob našem prazniku – doku 80ta MB!!!!

Piše: Janez Trdina

NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!

2018-03-23 (6)

V nedeljo bomo pri KMCS (Kulturno medijski center Slovenije) lansirali film o mariborski alternativni sceni v 80-tih OB NAŠEM PRAZNIKU.

Film je bil posnet in zmontiran konec osemdesetih (1988) v studiu Osole (Max Osole) v Ljubljani za program nastajajoče Alternativne televizije (t.i. A TV) iz katere je kasneje nastal A kanal.

Film bo predvajan premierno, saj dokumentarec OB NAŠEM PRAZNIKU do sedaj nikoli ni bil predvajan javnosti, splet okoliščin je nekako pokopal ta izredni dokument t.i. mariborske alternativne scene iz časa ko se je projekt radia imenoval Mladinski radio, kasneje MARŠ. Videli ga niso niti nastopajoči v dokumentarcu, saj se je nasilje brisanja, izgonov, šikaniranja in načrtnega uničevanja v Mariboru dogajalo prehitro, da bi akterji sami imeli čas zavarovati lastne zgodovinske interese. Dokumentarec prikazuje tiste posameznike in skupine, ki so delali osemdeseta v Mariboru, SV Sloveniji in v centru, nenazadnje je dokumentarec nastal v ljubljanski video filmski produkciji.

NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!

 

Film o mariborski alternativni sceni narejen v svojem času. Izreden dokument o glasbeni sceni, novinarski srenji in ustvarjalnem trenutku ene generacije.

NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!

 

Akterji: Marko Resinovič – Reza, Igor Mekina, Samo Resnik, Peter Tomaž Dobrila, Mario Marzidovšek, Irena Hrast, Beno Artnak, Jože Kos, CZD, Masaker, Direktna akcija, …Katedra, Kmečke in rockodelske novice

Kamera: Irma Mežnarič

Asistent: Mirko Simič

Montaža: Miran Šušteršič

Režija: Dušan Hedl, Janez Štembergar

2018-03-23 (13)

Film bomo lansirali v nedeljo 25.3.2018 ob 13.00. Najejte se v miru, potem pa popoldanska matineja pred malimi ekrani.

NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!NAPOVEDUJEMO!!

2018-03-23 (12)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.