MAG. ZARJA TRČEK – OSNOVNA ŠOLA HOTEDRŠICA SKOZI ČAS

Piše: Marija Švajncer

MAG. ZARJA TRČEK – OSNOVNA ŠOLA HOTEDRŠICA SKOZI ČAS

Zarja Trček, magistrica znanosti Poučevanja na razredni stopnji, rojena v Mariboru in profesorica razrednega pouka v Logatcu, je po knjigi Osnovna šola Logatec v luči gospodarskega razvoja kraja (2016) objavila svoje drugo delo z naslovom Osnovna šola Hotedršica skozi čas (Osnovna šola Tabor, Logatec, 2018).

NASLOVKA 2

MAG. ZARJA TRČEK – OSNOVNA ŠOLA HOTEDRŠICA SKOZI ČAS, zadnja platnica knjige

V knjigi prikazuje začetke šolstva na Logaškem, proučuje razvoj osnovne šole Hotedršica, išče povezanost med šolo in krajem, zgodovinskimi dogodki in položajem vzgojno-izobraževalne ustanove ter opozarja na novosti in spremembe v slovenskem šolstvu. Pomembni so: oseben odnos do dogajanja na šoli, pričevanje tistih, ki so prispevali k razvoju in napredku šole, od učiteljic do vodilnih, in spominov drugih ljudi, za katere je imelo izobraževanje na šoli poseben pomen. Dodan je spisek osebja v preteklosti in sedanjosti – tako ravnateljic in ravnateljev kot tudi hišnikov, kuharic in snažilk.

NASLOVKA 1

MAG. ZARJA TRČEK – OSNOVNA ŠOLA HOTEDRŠICA SKOZI ČAS

Knjiga Osnovna šola Hotedršica skozi čas govori o poslanstvu šole, humanih prizadevanjih in vpetosti šole v domači kraj. Oživljanje spomina ima veljavo, saj se vstop v šolo, prva leta sprejemanja znanja ter nadaljnje izobraževanje zasidrajo v človekovo zavest in duševnost.

Avtorica je knjigo popestrila z lepimi fotografijami, ki pričajo o prelomnih in prijetnih dogodkih, in grafičnimi prikazi.

Marija Švajncer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.