Valter Čučkovič Voščilo

Dragi prijatelji!

Ob zori krščanstva so vse dobre želje dobile novo okrasje. Dali so jim podlago iz vinsko rdečega žameta, jih ovili z venčki sveže dehtečih cvetlic, jih posuli z zlatimi zvezdicami in jim navesili kristalne zvončke. Na idilični prizor je iz ozadja lila jarka božja luč.
Po dveh tisočletjih ugotavljamo, da je lišp popolnoma izrabljen, morda tudi zlorabljen. Žarnica je zbledela na raven brlivke, žamet je povsem ogoljen, cvetni venčki so sprhneli v vse goltajoči prah, pozlato je prekrila patina razkroja in zvončki so zdrobljeni v nerazpoznavni drobir. Ostale so le gole želje, skozi čas in prostor, vedno dobre, vedno naše. Žal jih vse redkeje podpirajo prava in iskrena dejanja.
Leto je naokoli in znova je napočil trenutek za razmislek. Pojdimo vase, počistimo navlako in prevetrimo zatohlost. Brez nepotrebnega kiča oplemenitimo svoje duše z dobroto in uskladimo bitje srca z ritmom ljubezni. Tako nam v prihajajočem letu morebiti le uspe udejanjiti vse najboljše in najžlahtnejše, kar nas krasi, ter to deliti s soljudmi.

Blagoslovljen božič in srečno Novo leto želiva Darinka in Valter.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.