[E-KNJIGE] SVEŽ PAKET – NOVIH 5!

Pričujoči prispevek je komercialno sporočilo.

 

Predstavljamo novo paleto e-knjig Kulturnega centra Maribor

Knjige so vam na voljo na Biblosu, ki nudi izposojo in prodajo e-knjig.

***

1. Anton Tomaž Seliškar: FUK Z MUKAMI!

Zbirka vsebuje 10 erotičnih zgodb:
Pokora, Na drugi strani proge, Na kolenih, Gospodarica, V pričakovanju, Koliko kazenskih točk dobiš, če voziš nago babo v kuferamu?, Dnevnik, Čakam, Mlada dekleta, Saj ne bo nihče videl.

“Svojega moža je spoznala, ko se je prvič zaposlila. Dolgo sta se počasi spoznavala, se ničkolikokrat razšla, se spet pobotala, zaživela skupaj, pa se spet odselila vsak na svojo stran … A nekaj ju je očitno vleklo skupaj, saj sicer ne bi toliko časa vztrajala. Veliko je bilo tega, kar ju je privlačilo, imela pa sta tudi skrivnost. No, saj ni bilo nič posebnega, le o tem ni nihče ničesar vedel. O seksu se je bila sicer vajena pogovarjati s svojimi prijateljicami, tudi marsikaj so pokritizirale, pohvalile, povedale o svojih izkušnjah … A sobotnih igric ni nikoli omenila nikomur.” 

ŽELIM TO KNJIGO!

 

fuk z mukami
Anton Tomaž Seliškar: FUK Z MUKAMI!

 

***

2. Sara Nuša Golob Grabner – GNIJOČE ROŽE

“Slovenska pesnica Sara Nuša Golob Grabner je pri Kulturnem centru Maribor objavila svoj pesniški prvenec z naslovom Gnijoče rože (2019). Čeprav je to njena prva pesniška zbirka, so pesmi v njej zrele, slogovno izbrušene in estetsko dognane.

Avtorica govori zdaj v prvi osebi, zdaj v tretji, nagovarja moškega, pooseblja pojme in piše tudi v filozofskem jeziku. Včasih ji je vseeno, ali se čustveno zbližuje z žensko ali moškim, tudi sama bi rada v sebi združila oba spola. Verzi govorijo o bolečih življenjskih občutkih in izkušnjah, ki so jo tako zaznamovali, da se ji svet kaže predvsem v temnih barvah. Nanjo pritiska teža življenja, zato stihi izražajo zapuščenost, spomine, srepe poglede in tišino. Da bi se ubranila zlohotnosti, je ostra in neukročena, odločila se je, da bo letela z zmaji.” [dr. Marija Švajncer]

ŽELIM TO KNJIGO!

 

gnijoce roze
Sara Nuša Golob Grabner – GNIJOČE ROŽE

***

3. Milena Nemec – Mimi – POT

“Pesniška zbirka Pot je razdeljena na naslednje cikle: Za zidovi, Pošast, Ona, Molitev, Ljubezen in Sledi. Naslovi nakazujejo, da se pesnica včasih znajde v utesnjenosti in navidezni neprehodnosti, nanjo prežijo tudi sence ogroženosti, vendar se zmore ohranjati v svojem življenjskem položaju in okoliščinah, v katerih se naznanja brez števila različnih možnosti. Šepeta molitev, ki ni prošnja, temveč pričevanje o lastni moči in želji, da ne bi kar tako izginila, temveč bi za njo ostale sledi, zapisane v pridih večnosti. Ostanejo naj spomini nanjo, verzi bodo pričali o njenem življenju in vsem tistem, kar ga je zapolnjevalo, potrjevalo njeno navzočnost v času in prostoru ter jo intimno in v povezanosti z drugimi ljudmi uresničevalo. ”  [dr. Marija Švajncer]

ŽELIM TO KNJIGO!

 

pot
Milena Nemec – Mimi – POT

***

4. Tomaž Lapajne Dekleva – ZELO KRATKE ZGODBE

“Nekoč je živel Tomaž, ki je pisal zabavne stvari. Ravnokar jih bereš.” 

Tomaž Lapajne Dekleva zdaj predstavlja zbirko zelo kratkih zgodb, ki so jo navdahnili ljudje iz njegove okolice. V nekaj besedah avtor strne kako koga doživlja – življenjsko zgodbo zgosti na najbolj bistveno in jo predstavi v stilistično izčiščenih zelo kratkih zgodbah. Lahkotno se poigrava z različnimi slogi in ponuja duhovito ter zelo zabavno branje.

ŽELIM TO KNJIGO!

 

zelo kratke zgodbe
Tomaž Lapajne Dekleva – ZELO KRATKE ZGODBE

 

***

5. Dejan Štiglic – ZAKAJ

~ Premierno za vas – samo v e-izdaji! ~

Dejan Štiglic se v svojem pesniškem prvencu uporniško zoperstavi zakonitostim pravopisnih pravil in se osredotoča izključno na vsebino. Čustva nam riše skozi slikovite prizore z lastnim besedotvorjem. Avtor nam skozi svoje edinstvene pesmi z ljubezensko in bivanjsko tematiko podaja lirične razloge ″zakaj″: »Ker se zdi, da ni izhoda, ker mehurčki niso za otroke, razen če počijo, ker se vžgeš, nato gre vse … in se čudiš kalorijam, ki se zbirajo na srcu, ker imaš rad s preveč sladkorja …« Sočno, direktno in močno izrazoslovje je avtorjev zaščitni znak, v pesmih pa se bodo našli vsi, ki jih tu in tam »nekaj časa boli v gigantskih odmerkih«.

ŽELIM TO KNJIGO!

 

 

zakaj
Dejan Štiglic – ZAKAJ

 

Želimo vam obilo užitkov ob branju.
Kulturni center Maribor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.