Zdenka Detiček Opič – ZGODBE PREJŠNJEGA TISOČLETJA

ZGODBE ZA NOČ ČAROVNIC

Srhljive zgodbe iz analognega sveta, na podlagi ustnega izročila.
Zdenka Detiček Opič je zbrala zgodbe o življenju ob koncu 19. in v začetku 20. stoletja in jih objavila v knjigi, ki je izšla pri Kulturnem centru Maribor.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

***

Zaradi pozne ure je bila cesta prazna. Vera je vozila mimo stare, zbledele kapele ob cesti, ki je vsa pogreznjena v gosto grmovje še podnevi slabo vidna. Nič posebnega ni bilo na cesti, avto je enolično drdral skozi sotesko, pa vendar je bilo nekaj drugače. Vera se je nenadoma začela počutiti nelagodno. Občutek je imela, da v avtomobilu ni več sama. Koža se ji je začela ježiti, saj je ob svoji desni strani, na sovoznikovem sedežu začutila prisotnost še nekoga … Nemogoče je bilo določiti, kaj natanko je to. Neka energija je valovala in polnila prostor med obema sprednjima sedežema. Vera je bila stoodstotno prepričana, da na sosednjem sedežu nekdo sedi. [odlomek iz zgodbe Skrivnostni sopotnik]

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

This image has an empty alt attribute; its file name is knjige-28.9..jpg
Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.