Student Workers Rock Theatre in Opposition – New World Order

Predstavljamo vam skladbo STUDENT WORKERS ROCK THEATRE IN OPOSITION – New World Order.ŠTUDENTSKO DELAVSKI ROCK TEATER V OPOZICIJI ŠDRTVO
STUDENT WORKERS ROCK THEATRE IN OPOSITION


Študentsko delavski rock teater v opoziciji – ŠDRTVO je koncpetualni glasbeni in performativni projekt iz 80tih. Ustanovila sta ga dva najstnika iz ruralnega in delavskega okolja v Jugoslaviji, tik na meji z Avstrijo. Neskončno sestavljanje, obnavljanje in inoviranje koncepta je bil njun življenjski moto. Osnovno vodilo in cilj, ki ga je projekt zasledoval je bil, da mora biti zadeva zvočno drugačna od vseh do tedaj slišanih, pri tem niso pomembne meje dojemanja glasbe. Entuziastično, ni kaj.

Čeprav v 80-tih ŠDRTVO ni posnel drugega kot pok karbidne eksplozije in ducat drugih podobnih etnoloških arheoloških zvokov se je projekt zapisal v zgodovino, predvsem z objavami na vinilnih kompilacijah EX YU ELECTRONICA. Projekt ŠDRTVO je povezan s skupino CZD – Center za dehumanizacijo, v devetdesetih pa je imel veliko vpliva pri ustanovitvi slovensko emeriške vokalne zasedbe Punkappella.
ŠDRTVO je vpliven multumedijski glasbeni projekt, ki pa nikoli ni silil v medijsko ospredje. Je nekakšna tiha senca, slaba vest tistih, ki si želijo medijskega pompa in pop pozornosti.


Nekakšen glasnik novega svetovnega reda – New World Order.
Pesem New World Order je bila posneta 2011, video zmontiran 2020.

Še link na njihov split LP:


http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/explorer.php?page=monofonika_SDRTVO_MTT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.