SINGLE Boštjan Gartner – DAN BREZ SENC

Boštjan Gartner
DAN BREZ SENC

(Akord Records / Kulturni center Maribor, ARCD 041 / FREE CD 076, 2020)

Glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Kulturni center Maribor objavlja single skladbo s CD plošče Čas brez iluzij

Single izdaja je na voljo na naslednjih povezavah:

Video Single: https://youtu.be/jDGWceVpTVw
MP3: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Bostjan_Gartner_-_Dan_brez_senc.mp3
MP3 zip: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Bostjan_Gartner_-_Dan_brez_senc_MP3.zip
WAV: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Bostjan_Gartner_-_Dan_brez_senc_WAV.zip

 

gartner-naslovnica

Info in naročilo: https://forms.gle/NeXD29uhDezsvLtS6 

 

Na plošči Čas brez iluzij Boštjan Gartner ustvarja intimno vzdušje z glasom in kitaro, občasno pa ga na posameznih pesmih pospremi še klaviaturist Borut Činč.

***

Boštjan Gartner je kantavtor, ki kombinira peto poezijo z glasbo na akustični kitari. Glasbeniki, ki so v zgodnji fazi iniciacijsko vplivali nanj, so predvsem Leonard Cohen, Tomaž Pengov in Bert Jansch, nekoliko kasneje tudi Townes van Zandt ter številni drugi »singer-songwriterji« podobnega kova. Boštjan Gartner je kot kantavtor začel nastopati po manjših prizoriščih v 80. letih minulega stoletja. Leta 1987 je s svojo skladbo nastopil na prireditvi Glas mladih Slovenije v Črnomlju, leta 1989 pa je ob spremljavi gostujočih glasbenikov posnel prva avtorska studijska posnetka v produkciji Radia Slovenija. Leta 1992 je v studiju Tin Music posnel zbir osmih avtorskih pesmi zgolj ob spremljavi kitare, ki so se pričele predvajati po radijskih postajah.

V letih 1995 in 1996 je tonski mojster Žarko Pak v studiju Kif Kif posnel prvo samostojno ploščo Boštjana Gartnerja, na kateri so ga spremljali gostujoči glasbeniki: Blaž Grm (klavir, orgle), Maja Repše (violina), Barbara Cerkovnik (spremljevalni vokal), Jožef Sečnik (bas kitara) in Primož Simončič (alt saksofon). Plošča je večinoma avtorsko delo, zajema pa tudi uglasbitev pesmi Frana Milčinskega Ježka Akcija prižiganja luči. Plošča pod imenom Reka je izšla jeseni leta 1996 in bila predstavljena v več radijskih oddajah ter koncertih in bila deležna tudi več pozitivnih recenzij.

V letu 2019 je Boštjan Gartner po daljšem snemalnem premoru v studiu Boruta Činča posnel svojo drugo ploščo Čas brez Iluzij, ki jo je brez naglice pripravljal 20 let.

Video single lahko poslušate tudi tukaj:



ZGOŠČENKO NAROČITE S POPUSTOM TUKAJ:   https://forms.gle/NeXD29uhDezsvLtS6  

zanbreznik

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.