KAKŠNA JE POVEZAVA MED IGRANJEM VIDEO IGER IN DUŠEVNIM ZDRAVJEM?

Predstavljamo vam novo Znanstveno monografijo Kulturnega centra Maribor. Napisal jo je Tjaš Debeljak, nosi pa naslov Povezanost igranja video iger z duševnim zdravjem.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

Igranje video iger je že več let eden najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa, predvsem med mladimi. Leta 2008 so v ZDA izvedli raziskavo o igralskih navadah najstnikov in najstnic, ki je pokazala, da je 97 odstotkov sodelujočih, med 12. in 17. letom starosti, redno igralo video igre. Video igre so tudi ena izmed redkih industrij, ki jih ni finančno prizadel izbruh Covid-19, saj se je v obdobju samoizolacije prodaja povečala kar za 9 odstotkov in s tem dosegla nov rekord (NPD Group, 2020). To nakazuje, da se je v tem zelo stresnem obdobju veliko ljudi poskušalo sprostiti z igranjem video iger.

Iz knjige

***

***

Avtor Tjaš Debeljak je v pričujoči publikaciji predstavil eno izmed prvih slovenskih psiholoških raziskav na področju video iger, ki nekoliko odstopa od tovrstnih študij. Predstavitev raziskovalnega dela Povezanost igranja video iger z duševnim zdravjem predstavlja dragocen in poučen prispevek k boljšemu razumevanju posledic igranja video iger. Zanimiv je za širok krog bralcev, od strokovne do laičnih javnosti.

Dr. Lilijana Šprah, univ. dipl. psih., Družbenomedicinski inštitut ZRC SAZU

***

Koristi poznavanja in razumevanja vplivov igranja video iger na duševnost so lahko vezane na omejevanje neželenih vplivov in preventive, kot tudi na doseganje pozitivnih učinkov igranja video iger. Monografija je dobrodošla tudi, ker spreminja perspektivo na pogosto napačno zaznano vlogo igranja video iger in s tem razbija tudi kakšen tabu.

Izr. prof. dr. Robert Masten, psiholog, specialist psihološkega svetovanja

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

nabor knjig
Več za isto ceno!

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.