Literarna krpanka (2013 – 2020)

Zbornik fanzinov je leta 2020 izšel pri Kulturnem centru Maribor, uredila ga je Tonja Jelen, vsebuje pa več kot 120 pesmi izpod peres več kot 60 pesnikov in pesnic.

Zbornik si lahko naročite TUKAJ.

***
“V obdobju skorajšnjega prevladovanja spletnih portalov, na katerih lahko najdemo kvalitetno literaturo in razprave o njej, so za protiutež še zmeraj pomembne tiskane edicije literarnih revij, knjig in zbornikov. Eden izmed takih je torej fanzin, zasnovan neprofitno, a angažirano in jasno; poezijo je treba deliti, jo širiti in seveda razvijati naprej.”
Tonja Jelen

***
“Ne obstaja dobra ali slaba oz. ne obstaja slaba poezija, je samo dovršena, mojstrska ali pa preprosta, ljudska, osebna ali okorna. Vrednost nobenega od teh stilov poezije mi ni večvredna. Veliko nas je kdaj v svojem življenju, mogoče v najstniških letih, pisala pesmice. No, moje mnenje je, da ima vsak pravico objaviti svojo.”
Matej Velkavrh

***

***
“Krpanka je dobro odmevala – ljudje me še zdaj cukajo za rokav, ali se jo še lahko kje dobi. Pa je naklada 50 izvodov pošla takoj po izdaji.”
Nina Medved

***
“Majhna knjižica je tako zaživela ob vseh velikih, ki kraljujejo v knjižnici. Skozi ves projekt je bil prisoten duh uporništva, ki je nepogrešljiv med ustvarjanjem fanzina, in lepota vseh duš, ki si vzamejo čas za rojstvo umetnosti.”
Sara Nuša Golob Grabner

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.