UMETNOST NA STEYERJU

Na turistični kmetiji oz. vinskem posestvu Steyer (https://www.steyer.si/), znani tudi po visokokakovostnem vinu, že leta prirejajo likovne kolonije. Četrta mednarodna likovna kolonija “Vino in prijateljstvo 2021” je gostila 14 umetnikov iz Slovenije, Avstrije in Nizozemske. Otvoritev razstave ustvarjenih del na letošnji koloniji, ki je potekala septembra 2021, je bila 21.12. 2021. Zaradi PTC pogoja je bila otvoritev v okrnjeni zasedbi samo za udeležence kolonije z izpolnjenimi pogoji. Izredno pogumno in vztrajno podjetniško delo družine Steyer se odraža tudi v kvaliteti likovnih kolonij, ki jih strokovno vodi ga. Tatjana Mijatović. Gostje turistične kmetije Steyer so ob izredno kakovostni kulinarični in enološki ponudbi že vrsto let, skozi stalno razstavo, deležni tudi visoke umetnosti. Na odprtju razstave so bila razstavljena dela letošnjih udeležencev kolonije in sicer: Bogdana Čobala, Viktorja Šesta, Matjaža Duha, Vesne Davidovič, Zorana Pozniča, Brama d’Honta, Roka Bogataja, Alberta Mesnerja, Jerce Šantej, Albine Kragelj, Jožeta Primožiča, Roberta Juraka, Igorja Orešiča in Tatjane Mijatović.

Skozi razstavo je navzoče popeljal kustos Mario Berdič Codella s strokovnimi ocenami posameznih del in humornimi opazkami povezanimi s kulinariko in vinom.

Za nameček je gospodar Danilo Steyer predstavil letošnjo ekskluzivno polnitev vina pozne trgatve opremljeno z nalepko reprodukcije slike Viktorja Šesta.

Vsako leto objavijo tudi ličen katalog del.

Ocena: IZREDNO

Povezava na Steyer

Prilagamo nekaj fotografij z letošnje otvoritve in nekaj strani iz kataloga. Foto: M.L., D.H., T. M..

https://www.facebook.com/danilo.steyer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.