Vanesa Erjavec: Mačja drama, 1. dejanje: Suha Južina


Vanesa Erjavec, Dolores Hunsky: Suha južina

Vanesa Erjavec, ilustratorka knjige Kosmatinke, nas je razveselila z animacijo pesmi Mačja drama, 1. dejanje Suha južina avtorice Dolores Hunsky. Ilustracije, ki so nas razveseljevale že v knjigi, slikarka oživi, doda jim gib in doživeto interpretacijo pesmi, tako da se življenje muc pred nami razvije kot poetičen animiran film. Ljubka miniatura, primerna za jutranje pozdrave po Facebooku.

Kosmatinke so hudomušna otroška pesniška zbirka, ki na zabaven način predstavi mačke, njihove vsakdanje podvige in obnašanje. Od mladih muck do starih mačkov, vseh možnih barv, vzorcev in karakterjev; knjiga predstavi tako mačje življenje, kot življenje njihovih človeških družabnikov.

Raznovrstno poezijo spremljajo realistične pripovedne ilustracije, ki skupaj s pesmimi tvorijo celostno zgodbo. V knjigi bodo uživali tako mlajši, kot tudi nekoliko starejši mačji privrženci, ki se bodo od srca nasmejali rimajočim se vragolijam ter se naučili česa novega.

Kosmatinke od začetka do konca odsevajo sodelovanje in umetniško predanost mladih avtoric, ki sta s svojo vsestranskostjo dokazali, da je možno povezati različne žanre in artistične stile, ki bodo navdušili vsakega bralca.

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.