DREAM PARCEL PICTURES predstavlja svoj prvi kratko-igrani film – The Snitch (2022)

“Veliko mesto, velike množice, veliko priložnosti in veliko kriminala…”

Piše se leto 1960, štirje zelo uspešni detektivi predstavljajo veliko grožnjo kriminalnemu svetu. Čeprav se zdi, da je njihov poklic nesporen in nedolžen, jih prikrajša na najbolj nepričakovan način. Glavni inšpektor Derek je umorjen in detektivi ostanjo brez vodje. Mnoga vprašanja se pojavijo: zakaj je dnevnik inšpektorja Derek-a izginil s kraja zločina? Je naletel na kaj ali na koga, preden je razkril njihov načrt? Ali je to bil zločin strasti ali le naključje? Vsi so osumljeni. Kdo je zarotnik? Kdo je ovaduh?

The Snitch

Po umoru glavnega inšpektorja kolega detektiv Charles sumi, da je za zločin odgovoren znani mafijski šef Salvatore Carozza. Čeprav Charles nima nobenega dokaza, nadaljuje z preiskovanjem in naposled naleti na nekaj veliko bolj zloveščega kot je sprva pričakoval.

IMDb

https://www.imdb.com/title/tt25134436/?ref_=rt_li_tt

Premiera

Film je premiero doživel 17. decembra 2022 v Kulturnem domu Krško. Ustvarjalca filma sta najprej imela uvodni govor, kjer sta pojasnila, kako je potekalo snemanje filma in predstavila svoj cilj s produkcijsko hišo Dream Parcel. Po govoru se je predvajal film in po končanem predvajanju, je bil prikazan tudi ekskluzivni napovednik za njihov naslednji projekt “Uncharted (Nezačrtano)” . Pogostitev je nato potekala v preddverju in sicer v spodnjih prostorih kulturnega doma, kjer so si lahko obiskovalci izmenjali par besed. Dogodek je bil tudi fotografsko ovekovečen.

Dream Parcel Pictures

Dream Parcel Pictures je neodvisna produkcijska hiša, ki jo je ustanovil Gregor Zorič s pomočjo so-ustvarjalca Jakoba Preskarja. Dream Parcel služi kot platforma za mlade nadobudne ustvarjalce filmov za produkcijo ambicioznih, originalnih ali derivativnih projektov. Koncept za studio se je pojavil že leta 2012, najprej kot ideja (M origins) in nato kasneje s kratkim filmom Gozd (2013), ki se je približal viziji, katera se je uradno začela lani z njihovo prvo premiero in izdajo filma The Snitch (2022). Leta 2014 sta se režiserja Gregor Zorič in Jakob Preskar tudi udeležila Festivala četrtih rek v Karlovcu, Hrvaška. Čeprav je Dream Parcel Pictures še vedno v začetni fazi, se zdi, da je studio dovolj zrel, vključno z dobrim potencialom, ne le kot samostojni projekt režiserjev, ampak tudi kot potencialno gibanje in alternativni način ustvarjanja filmov, ki ustrezajo industrijskemu standardu. Ena stvar je definitivna in sicer ta, da lahko od studia pričakujemo še veliko.

Gregor Zorič

Gregor Akustika

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.