Ključniki

Ključne besede ali ključniki so besede ali besedne zveze, ki opisujejo vsebino besedila ali spletne strani. Uporabljamo jih z namenom, da olajšamo iskanje in razvrščanje informacij, saj omogočajo učinkovitejše indeksiranje in iskanje vsebin. Uporaba ključnih besed lahko tudi poveča vidljivost in dosegljivost vaših člankov ali vsebin na spletnih iskalnikih in družbenih omrežjih.

Ključne besede naj bi bile izbrane tako, da čim bolj natančno opisujejo temo, ki jo obravnavate, hkrati pa upoštevajo tudi besedilne zveze, ki jih ljudje iščejo na spletu. Pomembno je, da ne pretiravamo s ključnimi besedami in da jih uporabljamo na naraven način v besedilu.

V različnih aplikacijah in socialnih omrežjih se lahko uporaba ključnih besed nekoliko razlikuje. Na primer, na Twitterju lahko uporabimo do 280 znakov, zato je pomembno, da so ključne besede kratke in jedrnate. Na LinkedInu pa se ključne besede lahko uporabijo v profilu, da se izpostavi svoje znanje in izkušnje.

V nekaterih aplikacijah, kot so YouTube, Instagram ali Pinterest, pa se uporabljajo tudi ključne besede za razvrščanje vsebin po tematiki ali kategoriji. Na primer, na YouTube-u lahko v opisu videa uporabimo ključne besede, ki opisujejo temo videa, da ga bo lažje našel ciljni občinstvo.

V WordPressu lahko ključne besede (ang. tags) uporabljate na dva načina: med ustvarjanjem nove objave ali urejanjem obstoječe objave. Na desni strani ekrana boste videli možnost “Ključne besede” (Tags), kamor lahko vnesete ključne besede, ki opisujejo vašo objavo. Uporabite lahko več ključnih besed, ki jih ločite z vejico. Ko boste objavo objavili, se bodo ključne besede prikazale na dnu objave in jih lahko uporabnikom omogočijo, da najdejo povezane vsebine.

V Facebooku ključne besede (ang. hashtags) uporabljamo na podoben način kot na Twitterju ali Instagramu. Ko ustvarjamo objavo ali komentar, lahko vnesemo hashtag (#) pred ključno besedo, ki opisuje našo objavo. Ko objavo objavimo, lahko uporabniki kliknejo na ključno besedo in vidijo vse objave, ki vsebujejo isto ključno besedo. To je še posebej koristno, ko uporabljamo Facebook za oglaševanje, saj lahko ciljamo na uporabnike, ki so zainteresirani za našo temo.

Pri uporabi ključnih besed (ključnikov) v WordPressu in Facebooku je pomembno, da uporabljamo relevantne besede, ki bodo ljudem pomagale najti našo vsebino. Ne pretiravajte s številom ključnih besed in se osredotočite na kakovost vsebine, ki jo ustvarjate.

Na splošno je pomembno, da ključne besede uporabljamo premišljeno in da se osredotočimo na kakovost vsebine, ki jo ustvarjamo, ne samo na njeno promocijo.

ključne besede pod objavo naslovnice knjige bi lahko bile: Tomaž Brenk, aforist, performans, MKC Črka, Maribor, pesnik, pisatelj, boem,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.