Čvrge: EROTSKE I NEKE DRUGE PRIČE

Čvrge
EROTSKE I NEKE DRUGE PRIČE

(Akord Records / Kulturni center Maribor, ARCD 047 / FREE CDS 001, 2023) 

Glasbena založba Akord Records je pod okriljem Kulturnega centra Maribor objavila CD ploščo Erotske i neke druge priče.

Založba je tudi najavila prvi single “KOMŠINICA“, ki poleg ska ritma ponuja tudi speven punk-rock refren in nas popelje skozi nagajivo problematiko pripovedovalca, ki spozna, da so njegovi novi, lepi sosedi všeč dekleta. Ploščo Erotske i neke druge priče je z 2. junijem 2023 objavila založba Akord Records.

Single je na voljo na naslednjih povezavah:

video single: https://youtu.be/zJ97Y2hYTe8
mp3:  https://tinyurl.com/Komsinica
mp3 zip: https://tinyurl.com/ZIP-MP3-Komsinica
wav zip: https://tinyurl.com/ZIP-WAV-Komsinica

ZGOŠČENKO LAHKO NAROČITE TUKAJ: 

https://forms.gle/PsKnxfZqZ2FBf8Ym6

***

Šaljiva ska skupina Čvrge iz Srbije nas je razveselila z novim albumom. Po peščici singlov, dveh uspešnih maksi-singlih Svakidašnja žurka u mom graduBazuka zvuka in prvem albumu Ska Vulgarismo ter nekaj odmevnih videospoti, so se fantje iz benda odločili za objavo novega albuma. Erotske i neke druge priče je sestavljen iz 3-eh singlov in uvodnega šaljivega intra. Album je bil objavljen pri Akord Records, podzaložbi Kulturnega centra Maribor in vsebuje komade kot so KomšinicaSelfie, in španski pripev Mis cinco minutos (Mojih 5 minut) iz njihovega debi albuma.

Novi album potrjuje, da skupina poleg bazičnega ska zvoka, na veliko koketira tudi z drugimi žanri kot so rock, punk, reggae in funk. Skladbe so bile posnete v Kragujevškem studiju Coolijana, 2022 poleti. 

***


Čvrge ne predstavljajo le zabavnega svarila, temveč tudi na izjemno humoren in prepoznaven način izražajo svoj satirični pogled na posameznika in družbo kot celoto. Njihova glasba je polna duhovitih besedil, ki se dotikajo različnih tem ter nas spodbujajo k razmisleku, obenem pa nas popeljejo v svet energičnih in nepozabnih glasbenih doživetij.

Vendar pa je treba izpostaviti, da je bend Čvrge še boljši v živo, saj njihovi energični nastopi in nalezljivo vzdušje resnično poskrbijo za nepozaben žur. Na srečo obiskovalcev, so se Čvrge odločile, da gredo na turnejo, v sklopu katere bodo predstavljali svoje komade po različnih krajih širom Evrope. 

** 

Zasedbo Čvrg sestavljajo: Danijel Zveky Panić (vokal, pozavna), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas kitara), Dušan Radovanović (kitara), Stefan Milenković (kitara), Stojan Arsić (tolkala) in Miloš Kostić (bobni).

**

 »Parodija, sarkazem, ironija ampak z jasno izraženo melodičnostjo, spevnostjo in prepričljivim igranjem, ki vseskozi nagovarjajo poslušalca, da se vklopi v glasbo banda od prvega do zadnjega takta. »Erotske i neke druge priče« predstavlja smiselno nadaljevanje in nadgradnjo v karieri skupine, kar nakazuje, da je skupina na pravi poti.«

(iz recenzije Branimira Loknera)

VIDEO SINGLE LAHKO POSLUŠATE TUDI TUKAJ:

NAROČILO:

https://forms.gle/Rk35XRBJBFrVTtX16

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.