Predstavitev knjige Tržaški pogovori

Darka Zvonar Predan bo v četrtek 7. decembra ob 17.00 v mariborski Univerzitetni knjižnici predstavila svojo novo knjigo Tržaški pogovori. Knjiga je druga v seriji zgdovinskih pogovorov Večerove novinarke, prvi knjig Beograjski pogovori sledijo Tržaški pogovori, napoveduje pa še Celovšek pogovore in Pogovore z Borisom Pahorjem. Knjige so odlični dokumenti časa, celo etnološke raziskovalne elemente je zaznati v njih. Predvsem pa so zelo zanimivo branje, tudi za široki krog bralcev.

ovitek-v1

Naslovnica, ovitek knjige Tržaški pogovori (Vir: Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 2017)

Knjiga TRŽAŠKI POGOVORI bo predstavljena v okviru UKM-vi Zasedanj s knjigo. Pogovor z Darko Zvonar Predan bo vodil Tone Partljič, odlomke iz knjie pa bosta brala Mariborhttps://www.youtube.com/watch?v=9FCxMegNPtQčana s Primorske Maja Blagovič in Vladimir Jurc. Obeta se torej izredno zanimivo zasedanje s knjigo, druženje. Tudi neformalno druženje po predstavitvi je v UKM vedno zelo pestro.

20170804_200340

Foto: Dušan Hedl, 2017

V knjigi Tržaški pogovori boste našli intervjuje, ki so bili objavljeni v sobotni prilogi Večera in so sedaj zbrani kot celota poglobljenih osebnih izpovedi javnih in angažiranih osebnosti slovencev iz Trsta: Dušan Jelinčič, Ivo Panjek, Adrijan Rustja, Marko Kravos, Evelina Umek, Zora Tavčar, Alojz Rebula, Sergij Pahor, Marij Maver, Miranda Caharija, Vladimir Jurc, Anton Petje, Miroslav, Košuta, Darja Betocchi, Claudio Magris, Veit Heinichen, Maja Blagovič, Pavle Merkù.

Darka_Zvonar_Predan_-_Trzaski_pogovori
Frontier 106, število strani: 234, leto izida: 2017

tukaj založba ponuja pošiljanje na dom na njihove stroške:
https://goo.gl/forms/0DGOiOFNVEdjGTCB3

Knjigo boste na predstavitvi lahko kupili, še poseben popust pa bodo nudili na njeno prvo knjigo Beograjski pogovori.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.