Pomagajte zgraditi taborni prostor Voća

Aktivne počitnice za otroke 

Križemrok še vedno ne sedi križemrok. V mesecih januar, februar in marec bodo aktivno delali na tabornem prostoru, ki počasi raste na Voći.

zahod
Otroci bodo tam lahko občudovali neopisljive sončne zahode. (avtor: Tejo Drevenšek, 2020)

Z gradnjo tabornega prostora so začeli skupaj z društvom Likus iz Maribora že marca 2019. Na pomoč jim je priskočila tudi gospa iz Maribora, ki je sama financirala en celoten glamping (vso konstrukcijo za en šotor, od temeljev do strešnikov).

Podjetje Vran s.p. Andrej Vrtič jim pomaga kot donator za prevoz lesa in ostalega potrebnega materijala za lesene konstrukcije za šotore. Dobrotnik iz Koroške, Darko Miklavc jim je v lanskem letu podaril slabih 10 kubikov obdelanega lesa po meri za lesene objekte na tabornem prostoru Voća.

gradnja2.jpg
Skupni prostor – jedilnica. (avtor: Tejo Drevenšek, 2020)

Mnogi so jim že priskočli na pomoč, vsaj za dan ali dva, da so pri gradnji posodili svoje roke. Nekateri so pomagali s tem, da so za prostovoljce prinašali kosila in malice.

Trenutno so v fazi izoliranja in zaključevanja treh lesenih konstrukcij. Tri večje lesene spalnice, kjer bo lahko spalo več otrok. Ena teh večjih spalnic bo imela še stranišče, kopalnico in mini kuhinjo, druga spalnica pa bo imela pod sabo celo jedilnico za 25 oseb.

Zelo si želijo zaklučiti vsaj te tri večje lesene spalnice, saj želijo že maja na Voći organizirati manjše počitnice za približno dvajset otrok. Na tem mestu je sicer organiziral Likos že osem mini taborov za 15 otrok, le da so si takrat postavili navadne šotore. Zadnjega, osmega pa so skupaj z Likosom organizirali Križemrokovci. Takrat se je ideja o glampingu za otroke tudi porodila.

zasotor.jpg
Tako rastejo prve konstrukcije za šotore. (avtor: Tejo Drevenšek, 2020)

V denarju težko ocenijo koliko potrebujejo. Za dokončanje prvega dela projekta (teh že obstoječih prostorov v delu), ki so si ga zadali dokončati do maja, potrebujejo še približno 15.000 €. Prvi del je ocenjen na 25.000 € (od tega so postavili že v vrednosti 10.000 €). Raje kot finančno pomoč, si želijo pomoči pri dokončevanju obstoječih lesenih montažnih objektov in zbiranju gradbenega materiala za postavitev še drugih manjših lesenih šotorov.

Okvirna vrednost projekta za ves taborni prostor skupaj s parkiriščem za avtobus, zipline, kuriščem, razglednim stolpom, urejenimi sprehajalnimi potmi s klopmi za počitek, kopalnem ribniku in bazenu itn. pa zlahka presega 100.000 €. To so sicer dolgoročni cilji oziroma želje, vendar kdor nima sanj, se mu nikdar ne uresničijo.

V letu 2020 in 2021 želijo posaditi sadovnjak in postaviti še vsaj 3 manjše lesene šotore. Ampak brez pomoči dobrih ljudi oziroma vseh vas, ki zmorete prispevati kakšen kovanček ali morda material za postavitev šotorov, jim ne bo uspelo.

Če želite o taboru izvedeti še več, jih pridite obiskat 26. januarja v Europark, ko bodo imeli stojnico pred Lekarno.

Vaša sms sporočila POCITNICE5 na 1919 bodo v mesecih januar, februar in marec namenjeni samo za Tabor Voća. Hvala, ker delite. ❤️

56162445_980682712128707_276549297762205696_n