Virtualni sejem knjig ali Sejem s kavča

SEJEM S KAVČA 23.–26. april 2020

Ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic Javna agencija za knjigo RS in Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s številnimi založniki vabita na SEJEM S KAVČA, spletni knjižni sejem, ki bo na mestoliterature.si potekal med četrtkom, 23.4., in nedeljo, 26.4.

V izjavi za javnost so zapisali, da: „Ni samoumevno, da imamo knjige. Domače avtorje, založbe, prevajalce, urednike, lektorje, ilustratorje in ostale ustvarjalce, ki so zaslužni, da dobre knjige (tudi v trenutnih okoliščinah) lahko beremo, najlažje podpremo z nakupom knjig“.

Zato ob svetovnem dnevu knjige pozivajo k nakupu vsaj ene knjige.

„Namesto knjižnega sejma na prostem letos ponujamo spletni knjižni sejem, na katerem se vsaka založba predstavlja z virtualno stojnico. Ta ponuja video pozdrav, katalog knjižnih izdaj s sejemskimi popusti ter povezavo do spletne knjigarne. Sodelujoče založbe zagotavljajo hitro in varno distribucijo naročenih knjig“ še dodajajo.

IG

Slogan Sejma s kavča pa je: Ni samoumevno, da imamo dobre knjige. Kupi knjigo, podpri slovenske založbe – od doma!

Ni drugega kot, da ta vikend obiščete spletno mesto http://www.mestoliterature.si

Sejem s kavca

Priložili pa so tudi izjave nekaterih urednikov, založnikov.

“V teh dneh, ko se še kako zavedamo vrednosti javnega zdravja in drugih javnih dobrin, najbrž ni odveč spomniti, da so knjige oboje. So javna dobrina, ker jih ustvarjamo skupaj in ker ustvarjajo skupnost, znanje, kritično misel … Marsikomu pa v teh dneh tudi preganjajo samoto, dolgčas in tesnobo. Pravzaprav morda še nikoli ni bilo tako pomembno, kot je danes, da imamo knjigo na domači knjižni polici. In ker slovenski založniki skrbimo, da je ta knjiga res dobra, se ni bati, da bi ji rok trajanja kadarkoli potekel”, pravi Aljoša Harlamov, Cankarjeva založba.

Mateja Sužnik, lastnica in urednica založbe Zala pa meni, da bi “vVsak človek na tem svetu moral imeti vodo, kruh, odejo in knjigo”.

Iz založba Vida pa Valentina Smej Novak: “tudi v takšnih časih iščemo načine, kako bi knjige prišle do bralca”.

Sejem FB profilna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.