Novi časi, nove možnosti: književnost se seli na splet

“Razvoj novih medijev v prepletu s spletom ter njihova neločljivost z današnjim vsakdanjim življenjem sta povzročila veliko sprememb za besedila, ki so se večinoma preselila na zaslon, kot tudi za naše zaznavanje le-teh.” 
Tadeja Gržina, Spletna književnost

V novi znanstveni monografiji Spletna književnost avtorice Tadeje Gržina spoznamo, “kako se spletna književnost razlikuje od literature na spletu in digitalizirane literature, kakšne so njene značilnosti, kako se bere (uporablja?) in ustvarja”.

“Predstavljeni so začetki in razvoj spletne književnosti, njene zvrsti, kako se tovrstna literatura ustvarja, bere in ohranja. Knjiga razsvetli stanje spletne književnosti v Sloveniji; izpostavljeni so najbolj znani spletni umetniki, poglobljena analiza s pomočjo formalnega okvirja pa ustrezno klasificira njihova dela.”

Vabljeni k branju knjige Spletna književnost; tiskan izvod knjige si lahko preko spleta naročite naročite TUKAJ, v pripravi pa je tudi e-verzija znanstvene monografije.

Usmerimo se na splet, kjer so knjige zmeraj na policah, ne glede na dan, ne glede na uro, ne glede na ukrepe.

Kako do papirnate knjige preko spleta?

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

E-knjige na Biblos-u

Vsi ljubitelji e-knjig boste elektronsko izdajo svoje najljubše knjige Kulturnega centra Maribor našli na povezavi tukaj.

Ne pozabite: virus pride in gre, a knjiga ostaja.

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.