Sodobna kitajska kultura v svetu oglaševanja

Pokukajmo med kitajske plakate 21. stoletja

Vsi ljubitelji strokovne literature, kitajske kulture in / ali marketinga vabljeni k branju knjige Oglaševalni plakati na Kitajskem v 21. stoletju; tiskan izvod knjige si lahko preko spleta naročite naročite TUKAJ, v pripravi pa je tudi e-verzija znanstvene monografije.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

***

Oglaševalni plakati oziroma kot njihovi predhodniki propagandni plakati imajo v kitajski kulturi velik vpliv in usmerjajo ljudi na pot k večji civiliziranosti. Razumevanje tovrstne kitajske umetnosti je torej izjemnega pomena za vse, ki se želijo poglobiti v področje kitajske umetnosti, družbe, politike ali zgodovine. Vsak plakat je narejen z določenim namenom in noben ni nastal spontano – zatorej je ključnega pomena, da plakate, ki spremljajo prebivalce Kitajske na vsakem koraku, razumemo in analiziramo na globlji ravni, namesto, da jih interpretiramo enostransko in ločeno od konteksta.

Kulturni center Maribor, zbirka Znanstvena monografija 013, 2020

***

V znanstveni monografiji je iz analize simbolike oglaševalnih plakatov na Kitajskem v 21. stoletju razvidno, da kitajska vlada s Xi Jinpingom na čelu, poskuša v sodobno kitajsko družbo vpeljati tradicionalne elemente in vrednote, hkrati pa poudarja tudi trenutno problematiko. Ob tem avtorica izpostavi, da simbolika poleg umetniškega vpliva podaja tudi podlago za razumevanje političnega vpliva na uporabo tradicionalnih elementov, saj je politika »kitajskih sanj« predmet kitajske vlade za dosego ponovne veličine Kitajske in zato tudi prisotni simboli v svojem ozadju vsebujejo politično noto. S tem pokaže, da so oglaševalni plakati serije »kitajskih sanj« pomembno orodje v rokah političnega vodstva na Kitajskem in da predstavljajo eno izmed ključnih orodij pri uresničevanju »kitajskih sanj«, velikega preporoda kitajskega naroda in pri nadaljevanju socializma s kitajskimi značilnostmi. Poleg tega so oglaševalni plakati v pomoč pri procesu, da Kitajska ponovno postane vodilna sila v svetu in da si s tem povrne nekdanjo mogočnost, moč in vpliv, ki naj bi s ponosom prežemal ves njene prebivalce. Zaradi izvirnosti, aktualnosti, kvalitete analize in nazorne razlage je pričujoča znanstvena monografija nedvomno primerna za širše občinstvo.
[Zaslužni profesor dr. Mitja Saje]

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

nabor knjig
Več za isto ceno!

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.