MOJ TRST

Pri Kulturnem centru Maribor je izšel novi roman Jane Hartman Krajnc.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

***

IZ KNJIGE

“Kaj bi se ne spomnila? Fašisti so ga požgali. Kot ogromen kres je gorela velika in mogočna zgradba, središče slovenskega kulturnega in narodnostnega življenja. Polili so jo z bencinom in prižgali. Niti gasilcem niso pustili gasiti. Črnosrajčniki so jim sekali cevi, da je voda tekla po cesti, namesto da bi gasila ogenj. Ljudje, zaprti v hiši, so skakali skozi okna. Z Gvidotom sva stala med množico prestrašenih ljudi. Stiskala sem ga za roko od groze. Bala sem se, da se ne bi zakadil med plešoče fašistične prikazni in se stepel z njimi. Pa ni mogel nič. Skoz okna vseh petih nadstropij je švigal ogromen plamen in nebo je bilo žareče in vroč zrak nad celim Trstom. Še zdaj imam pred očmi te strašne prizore.”

***

***

BESEDA AVTORICE

Leta 2020 je minilo sto let od požiga Narodnega doma v Trstu. O tem se je veliko govorilo, pisalo, prenašalo po televiziji. Na ta dan je bilo veličastno tržaško poslopje vrnjeno slovenski narodni skupnosti. Istega leta je poteklo tudi 90 let od usmrtitve bazoviških junakov. Vse to me je vzpodbudilo, da sem preštudirala to fašistično zgodovino in sem napisala pričujoč roman.

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

Prispevek je komercialno sporočilo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.