Mednarodni uspeh Magdalene Cundrič

Poročamo, da se je Magdalena Cundrič na natečaju Boston Screenplay Awards 2022 s scenarijem The Flying Deer uvrstila med četrtfinaliste. Scenarij je bil prirejen je po njenem romanu Alioth ali rep Velikega medveda, ki je izšel leta 2015.

Nagrado Boston Screenplay Awards je ustanovilo združenje producentov in režiserjev, ki iščejo nove, talentirane scenariste in jim pomagajo pri prehodu v filmsko industrijo. Podeljujejo jo letno v treh kategorijah. Za celovečerni film, jo je letos za scenarij Himpathy dobil Sean Slater. Za scenariji za pilote televizijskih serij, so jo prejel Steven Bogart za Sila’s Story in za kratki film, so je podelili Tawny Sorensen. Med več sto prijavljenimi se je Magdalena Cundrič prebila v četrtfinale.

Magdalena Cundrič foto: Tihomir Pinter


Magdalena Cundrič se je rodila 5. 1. 1946 na Bledu. Tam je obiskovala osnovno šolo, gimnazijo pa na Jesenicah, po študiju pa 34 let poučevala angleški in nemški jezik. Med leti 2002 in 2003 je bila tudi ravnateljica. Prozo je začela objavljati v sredini osemdesetih let, drugače pa je poročena, ima dve hčerki, dve vnukinji in dva vnuka ter dva pravnuka

Magdalena Cundrič. Foto: Tihomir Pinter

Po prvencu Ambis (1986) je napisala še dvanajst romanov. Zadnji doslej je izšel leta 2021 pri knjižni založbi Kulturni center Maribor. Robert in Rebeka je mladinski roman v katerem prijatelja iz otroštva pripovedujeta vsak svojo zgodbo o odraščanju. Puberteta skrha prijateljske vezi in medtem ko Robertu na misiji v Afganistanu ubijejo očeta, se Rebeka spopada z izdajstvom svojih prijateljic. Težke življenjske preizkušnje ponovno združijo, a Roberta in Rebeka takrat nista več otroka. 

Roman je pričakovano naletel na lep odziv, njena naslednja knjiga Med nevidnimi, pa bo pri Kulturnem centru izšla leta 2022.

Magdaleni Cundrič čestitamo za uvrstitev!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.