ČEDAHUČI: “Daj, zbudi me in vodi me v nov dan. Daj, zbudi se, odpri svojo dlan.”

Glasbena skupina Čedahuči z novo pesmijo prebuja Slovence.

Gre za Dramilo, uglasbljeno poezijo Valentina Vodnika, ki so ji dodali refrene in podnaslov ‘Zbudi me‘. Lotili so se je v indie-folk maniri, z glasbo pa želeli priti čim bližje epskosti, ki jo premore slovenska pokrajina. Jim je uspelo? Prisluhnite in presodite sami!

Gre za precej obširen glasbeni projekt, ki je nastajal tri leta in vanj so Čedahučiji ter sodelavci vlagali pozitivne energije, da Slovenija dobi novo epsko pesem, ki dviguje duha in nas spomni, da nam je dan čudovit kos Zemlje, samo še na nas je, da najdemo harmonijo.

»Poskušali smo uglasbiti tiste posebne občutke, ko nas presune epskost narave ter tiste širne trenutke, ko smo majhni v gorah, ali pa nas greje sončni zahod ob pogledu čez Sečoveljske soline. Želimo si, da pesem pride med ljudi. Da na ta sodobnejši način Vodnikovo sporočilo odmeva tudi 200 let kasneje in da se tudi v teh časih spomnimo, da nam je dano veliko stvari, za katere smo lahko hvaležni, da se aktiviramo in opogumimo. Da smo za te dobre tri minute ponosni na svojo kulturo,« je strnil Blaž Učakar, gonilna sila zasedbe Čedahuči.

Pesem je nastala s Čedahučiji s sodelavci:
Danijel Bogataj, violine in aranžma za godala
Maša Tomc, čela
Urban Turjak, pozavna
Jure Maček, bobni in perkusije
Romana Prosenc, spremni glasovi
Blaž Učakar, dodano besedilo refrenov, glas, glasba, glasbena produkcija
Jure Mihevc glasbena produdkcija, končni miks
Fotografija: Jana Šnuderl (Jana in Simon oblikovanje)

Prijetno poslušanje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.