SINGLE Boštjan Gartner – PRIJATELJ STARI

Boštjan Gartner
PRIJATELJ STARI

(Helidon / Založba Obzorja / CD H23245 / 2023) 

Glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Kulturni center Maribor objavlja single skladbo s CD plošče Mimohodi

Single izdaja je na voljo na naslednjih povezavah:

video single: https://www.youtube.com/watch?v=6k8hjjc-LiQ
mp3: https://tinyurl.com/Prijatelj-stari-mp3
mp3 zip: https://tinyurl.com/Prijatelj-stari-MP3-ZIP
wav zip: https://tinyurl.com/Prijatelj-stari-WAV-ZIP

Info:

http://helidon.si/sl/fonogrami/izdaja/cd-2023-mimohodi/

Naročilo: 

https://www.zalozba-obzorja.si/artikel/bostjan-gartner-mimohodi-892

Digitalna prodaja:

Artistcamp – Mimohodi (Boštjan Gartner)

***

Pesem PRIJATELJ STARI je pesem o starih prijateljstvih, ki so zasidrana v mladostni iniciaciji neke generacije skozi svet gramofonskih plošč. Takšnih generacij ni več, so pa druge…

Stara prijateljstva so najtrdnejša. Vežejo na čas začetkov, ko smo se še spoznavali z življenjem in se oblikovali kot osebe. PRIJATELJ STARI pa je tudi pesem obračuna samim s seboj, ali smo šli po svoji poti  ali pa se predali lažji poti v čredi. Hkrati je tu še vprašanje, kaj ostane v prihodnje.  In ali so vizije neke generacije res preteklik v tej stvarnosti…..

***

Plošča Mimohodi je nova plošča kantavtorja Boštjana Gartnerja, po plošči Reka (1996) in Čas brez iluzij (2020) tretja po vrsti. Boštjan daje na plošči še globlji vpogled v njegovo glasbeno kreativnost in njegov unikaten karakter. Njegova akustična kitara, polna življenjske energije, se v harmoniji prepleta z njegovim neverjetnim vokalom, ki s svojo nežno intonacijo in izjemno emocijo prekipeva od življenjskega značaja. Boštjana Gartnerja (vokal, akustična kitara) na njej spremlja  Bojan Jurjevčič – Jurki (električna kitara, slide kitara dobro, bendžo, bas kitara, orglice, klaviature, tolkala, spremljevalni vokali, drugo), ki je ploščo v svojem studiu tudi posnel in produciral. Na plošči je deset novih pesmi, od teh sta dve uglasbitvi ljudskih pesmi, ostale so avtorske. 

Boštjan je resnično umetnik v najbolj tradicionalnem pomenu besede, in to se odraža v vsaki noti njegove glasbe. Glasbena spremljava je v primerjavi s prejšnjima ploščama razkošnejša, za kar je zaslužen predvsem Jurki, ki je s pronicljivimi aranžmaji po načelu »kar posamezna pesem potrebuje« in z odlično produkcijo vzpostavil ravnovesje med besedo in glasbo. Album je opremljen s čudovito likovno podobo, ki jo je prispeval Jakob Klemenčič.  Plošča “Mimohodi” je pravo umetniško delo, polno kreativne energije in duševnega ognja, s katerim Boštjan vabi poslušalce, da na življenjski poti nismo le mimoidoči, ampak da se kdaj tudi ustavimo, prisluhnemo in postanemo več od minljivega – zgubljeni v občutku časa. 



** 

»Boštjan Gartner je kantavtor v pravem pomenu besede in prav tu čutim njegov polni naboj, njegovo pravo prvinsko moč. Izvrstno kitarsko znanje, ta prvinski občutek za fuzijo z naravnim zvenom akustike lesa ter strun, obenem pa ta krasni glas, ki božajoče prepeva, mehko dotika srce in dušo z zvenom, še bolj pa z ljubeznijo izbranimi in prepojenimi, nabitimi besedami.« 

(iz recenzije plošče Čas brez iluzij, ROCKONNET, 2020)

VIDEO SINGLE LAHKO POSLUŠATE TUDI TUKAJ:

Album Mimohodi tudi na YouTube music:

https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_nk8wQEZZBlBWTG8WrUTMvIHmYdw_vebgg

Album Mimohodi najdete tudi na Spinvinyl:

https://www.spinvinyl.si/search/?s=bo%C5%A1tjan+gartner

ZGOŠČENKO LAHKO NAROČITE TUKAJ:

https://www.zalozba-obzorja.si/artikel/bostjan-gartner-mimohodi-892

Gregor Zorič

Gregor Akustika

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.