SINGLE Čvrge – SELFIE

Čvrge
SELFIE

(Akord Records / Kulturni center Maribor, ARCD 047 / FREE CDS 001, 2023) 

Muzički izdavač Akord Records, pod okriljem Kulturnog centra Maribor, objavila singl s CD-a Erotske i neke druge priče.

Singl je dostupan na sledećim linkovima:

video single: https://youtu.be/FxKlbv0bORY
mp3: https://tinyurl.com/Cvrge-Selfie
mp3 zip: https://tinyurl.com/ZIP-MP3-Selfie
wav zip: https://tinyurl.com/ZIP-WAV-Selfie

CD MOŽETE NARUČITI OVDJE:

https://forms.gle/trEcPCrT2rHXC3sJ6

“Akord Records” je početkom jula najavio drugi singl “SELFIE” kojim je grupa na zanimljiv način analizirala fenomen društvenih mreža s naglaskom na Instagram (takođe, u prošlosti, grupa je pesmom “Sajber kurajber” ismevala i kritički isticala probleme Facebook platforme).

Grupa kritički ističe činjenicu da je pojavom društvenih mreža većina ljudi svoj stvarni život i interese zamenila virtualnim svetom popularnosti, pratioca i lajkova. U ovoj pesmi su funky i ska groove-ovi sa jakim refrenom na vrlo zanimljiv i popularan način uklopljeni u vrlo dopadljiv muzički proizvod.

Ploča Erotske i neke druge priče objavljena je 2. juna 2023. u izdanju “Akord Records”-a.

***

Šaljivi ska sastav „Čvrge“ iz Srbije rešio je da nas obraduje novim izdanjem. Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova Svakidašnja žurka u mom gradu, Bazuka zvuka i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere Komšinica, Selfie i prepev pesme Mojih 5 minuta sa njihovog debi albuma na španski jezik.

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom leta 2022. godine.

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini!

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

** 

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

**

»EP “Erotske i neke druge priče” grupe “ČVRGE” predstavlja jedno ezoterično, transcendentalno putovanje, jebačko svakako – koje prija! Preporuka za preslušavanje se, naravno – podrazumeva!« 

 (iz recenzije Milan B. Popović, urbopoeta, književni kritičar, kolumnista i publicista)

**

»Parodija, sarkazam, ironija, ali sa jasno izraženom melodičnošću, sviračkom ubedljivošću, sve vreme nagoni slušaoca daučestvuje u predstavi grupe, i to od prvog do poslednjeg takta.”Erotske i neke druge priče” predstavljaju prirodan nastavak inadgradnju karijere grupe, koja pokazuje kako je za sada na pravom putu.« 

 (iz recenzije Branimira Loknera)

**

OVDJE MOŽETE POSLUŠATI I VIDEO SINGL:

PORUDŽBINA:

https://forms.gle/trEcPCrT2rHXC3sJ6

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.