SINGLE Čvrge – SELFIE

Čvrge
SELFIE

(Akord Records / Kulturni center Maribor, ARCD 047 / FREE CDS 001, 2023) 

Glasbena založba Akord records je pod okriljem Kulturnega centra Maribor objavila single skladbo s CD plošče Erotske i neke druge priče.

Single izdaja je na voljo na naslednjih povezavah:

video single: https://youtu.be/FxKlbv0bORY
mp3: https://tinyurl.com/Cvrge-Selfie
mp3 zip: https://tinyurl.com/ZIP-MP3-Selfie
wav zip: https://tinyurl.com/ZIP-WAV-Selfie

ZGOŠČENKO LAHKO NAROČITE TUKAJ: 

https://forms.gle/PsKnxfZqZ2FBf8Ym6

***

Založba Akord records je v začetku julija najavila drugi single “SELFIE”, s katerim je skupina na zanimiv način razčlenila fenomen družbenih omrežij s poudarkom na Instagramu. (Tudi v preteklosti se je skupina z pesmijo “Sajber kurajber” norčevala in kritično izpostavila problematiko platforme Facebook.)

Skupina kritično izpostavlja dejstvo, da je večina ljudi z pojavo družbenih omrežij svoje realno življenje in interese zamenjali z virtualnim svetom priljubljenosti, sledilcev in všečkov. V tej skladbi sta funky in ska groove z močnim refrenom na zelo zanimiv in popularen način vkorperirani v zelo všečen glasbeni izdelek. 

Ploščo Erotske i neke druge priče je z 2. junijem 2023 objavila založba Akord Records.

***

Šaljiva ska skupina Čvrge iz Srbije nas je razveselila z novim albumom. Po peščici singlov, dveh uspešnih maksi-singlih Svakidašnja žurka u mom graduBazuka zvuka in prvem albumu Ska Vulgarismo ter nekaj odmevnih videospoti, so se fantje iz benda odločili za objavo novega albuma. Erotske i neke druge priče je sestavljen iz 3-eh singlov in uvodnega šaljivega intra. Album je bil objavljen pri Akord Records, podzaložbi Kulturnega centra Maribor in vsebuje komade kot so KomšinicaSelfie, in španski pripev Mis cinco minutos (Mojih 5 minut) iz njihovega debi albuma.

Novi album potrjuje, da skupina poleg bazičnega ska zvoka, na veliko koketira tudi z drugimi žanri kot so rock, punk, reggae in funk. Skladbe so bile posnete v Kragujevškem studiju Coolijana, 2022 poleti. 

***


Čvrge ne predstavljajo le zabavnega svarila, temveč tudi na izjemno humoren in prepoznaven način izražajo svoj satirični pogled na posameznika in družbo kot celoto. Njihova glasba je polna duhovitih besedil, ki se dotikajo različnih tem ter nas spodbujajo k razmisleku, obenem pa nas popeljejo v svet energičnih in nepozabnih glasbenih doživetij.

Vendar pa je treba izpostaviti, da je bend Čvrge še boljši v živo, saj njihovi energični nastopi in nalezljivo vzdušje resnično poskrbijo za nepozaben žur. Na srečo obiskovalcev, so se Čvrge odločile, da gredo na turnejo, v sklopu katere bodo predstavljali svoje komade po različnih krajih širom Evrope. 

** 

Zasedbo Čvrg sestavljajo: Danijel Zveky Panić (vokal, pozavna), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas kitara), Dušan Radovanović (kitara), Stefan Milenković (kitara), Stojan Arsić (tolkala) in Miloš Kostić (bobni).


**

»EP »Erotske i neke druge priče« skupine »ČVRGE« predstavlja ezoterično, transcendentalno popotovanje, vsekakor presneto noro – kar prija!
Priporočilo za poslušanje je seveda samoumevno!
« 

       (iz recenzije Milan B. Popović, urbopoeta, književni kritičar, kolumnist in publicist)

**

 »Parodija, sarkazem, ironija ampak z jasno izraženo melodičnostjo, spevnostjo in prepričljivim igranjem, ki vseskozi nagovarjajo poslušalca, da se vklopi v glasbo banda od prvega do zadnjega takta. »Erotske i neke druge priče« predstavlja smiselno nadaljevanje in nadgradnjo v karieri skupine, kar nakazuje, da je skupina na pravi poti.«

(iz recenzije Branimira Loknera)

*** 

VIDEOSPOT SINGLA LAHKO POSLUŠATE TUDI TUKAJ:

NAROČILO:

https://forms.gle/Rk35XRBJBFrVTtX16

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.