Neumnosti na youtube ne konca ne kraja

Piše: Roky Selinšek

Ali je to etično?

Internet je prinesel neverjetno količino podob med ljudi. Ljudje živijo vizualni svet veliko bolj kot kdajkoli. Če so znanstveniki za TV generacijo govorili, da je vizualna generacija, kaj šele v tem smislu predstavljajo milenijci.

2017-12-30 (4)

Veliko več je zadaj, ugotavljajo znanstveni inštituti po svetu. Gre za približevanje nasilja do skrajne, krute in v resničnem času produciranih nasilnih podob. Mogoče pa, upajmo da je temu tako, gre za oddaljlevanje nasilja od realnega življenja, saj po vsakem vrhuncu pride padec aktivnosti po zakonitosti Gaussove krivulje.

Nič hudeha sluteč nam je ob družinskem gledanju psičkov na priljubljenem youtube kanalu, ki ga tudi že najmlajši otroci dobro obvladajo, oz. se prepustijo njegovemu naključnemu izbiranju vsebin, prikazalo naslednji video. Ne trdimo, da gre za kakšno eksplicitno nasilje, narava pač. Borba med živimi stvarmi, živali. Ampak, prosim lepo.

 

Kaj če nas bodo živali nekoč razumele, oz. še huje, bolj boleče, če bomo ljudje kmalu razumeli govorico živali, njihove misli, čustvovanje in doživljanje sveta, življenja in časa. Znanstveniki in razvijalci umetne inteligence so na napovedali, da bomo kmalu na vse stvari gledali iz čisto drugega zornega kota, da bodo vsa dosedanja dognanja izničena, celo računalniško programiranje, da 0 ne bo več 0 in da 1 ne bo več 1. Kaj če bodo psi v bodoče nalagali vsebine na youtube nove generacije? Hm!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.