Tom Veber, je on. Tom.

Piše: Sandra Lamot

Tom Veber

Tom je Mariborčan, faca, svež letnik,, sredina devetdesetih. Sošolci se ga spomnijo iz Ludvika Pliberška OŠ, pa srednje gostinske.

Na gostinski in turistični se Tomu pričenja svitati, da je umetnost bolj zanimiva od šanka, oz. bi lahko bila celo njegovo življenjsko sidro. Tako pridnega, s (po)šolskimi dejavnostmi okitenega mladostnika si želi vsaka družina, saj je Tom v tistem obdobju bil član gledališča Gnosis, pa English Student Theatre projekta na II. Gimnaziji in za povrh je pel še v Akademskem pevskem zboru Maribor.

Photo by Urška Lukovnjak 2

Tom Veber, Foto: Urška Lukovnjak, 2017

Vajo aktivnega študenta je ponovil v Ljubljani ko se je po vpisu študija Etnologije in Kulturne Antropologije na Univerzi v Ljubljani lotil igranja v gledaliških predstavah in sicer v gledališču Glej, aktiviral se je klubu Tiffany in v Plesnem teatru Ljubljana. Pri njemu vse napeljuje na misel, da si je študij omislil zaradi možnosti bogatih obštudijskih dejavnosti. Na tej poti od Maribora do Ljubljane, ki so jo že generacije študentov pred njim izkusile je Tom postal tudi pesnik. Piše žanrsko raznoliko poezije, od osebno izpovednih do družbeno kritičnih poem, v pesmi obravnava gejevsko problematiko in problematiko drugih marginalnih skupin.

Photo by Urška Lukovnak 5

Tom Veber, Foto: Urška Lukovnjak, 2017

Aktivno sodeluje na Pesniških slamih, ki jih prireja Nina Medved ( dvakrat je zmagal na mesečnih pred izborih Ožuljenega jezika) in Mladih rimah (MKC Maribor), nastopil pa je tudi na festivalih Noč knjige, Nextival in Kauč festival. Svoje pesmi je objavil v revijah: Mentor, Dialogi, Apokalipsa, Poetikon, Vsesledje, Tribuna in na pesniških portalih: Novi zvon, Koridor – Križišča umetnosti, Poesisu in Lud literatura. Je eden izmed regionalnih nominirancev za literarni natečaj Urška 2017. Udeležil pa se je tudi Pesniške olimpijade 2017.

MKC črka- slika by Urška Lukovnjak

Tom Veber, Foto: Urška Lukovnjak, 2017

Tom Veber, skratka je on. Tom.

scan0011

 

 

Advertisements

One comment

  1. you’re in reality a good webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a excellent process in this subject!

    Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s