ME LA KAUMAF – novi singel skupine Del tuha ob svetovnem dnevu Romov

Piše: Srečko Trdina

Ob svetovnem dnevu Romov je skupina Del Tuha iz Murske Sobote pripravila nov singel z naslovom Me La Kaumaf. Besedilo, ki jo napisal Jože Horvat Muc seveda govori o hrepenenju po izgubljeni ljubezni in željo po njeni vrnitvi. Poskočna pesem je sicer avtorska, saj jo je uglasbil glavni motor benda Elvis Resnik, aranžiral in posnel pa Dejan Borovič, deluje pa kot etno evergreen. Skupina Del Tuha je postala precej bolj priljubljena odkar sodeluje s Ferijem Lainščkom, ki je napisal besedila za vse njihove dosedanje hite: Divja roža, Najina pesem in veliki hit Začarano srce oz. Zacumprano srce. Vse skladbe lahko slišite na spodaj navedenih povezavah.

TUKAJ PA PESEM    ME LA KAUMAF

ME LA KAUMAF – novi singel skupine Del tuha ob svetovnem dnevu Romov


Ob svetovnem dnevu Romov, ki ga po vsem svetu praznujejo 8. aprila, skupina Del tuha objavlja novi singel z besedilom v romskem jeziku. Skladba nosi naslov Me la kaumaf (Jaz jo ljubim), avtor besedila je Jožek Horvat Muc, avtor glasbe Elvis Renik, avtor aranžmaja pa Dejan Borovič. Skladba je bila posneta marca 2018 v studiu Dejana Boroviča.

Svetovni dan Romov – 8. april

Sprejet je bil na prvem kongresu Romov leta 1971 v Londonu. Rom pomeni človek, Roma pa ljudstvo. Romi imajo svojo zastavo. Zastava Romov (Rim: O styago le romengo) je mednarodna zastava Romov. Zastava je sestavljena iz modrih in zelenih barv, ki predstavljajo nebo in zemljo. Sredi zastave je pika, oz. kolo, rdeča čakra, ki predstavlja selitev Romov.

 

Romska zastava, vir Wikipedija

Romska glasbena skupina Del tuha, ki deluje pod okriljem založbe Acord records, tudi z novo skladbo nadaljuje svoje ustvarjanje v prepoznavnem glasbenem slogu, ki združuje prvine romske in panonske glasbe.
VSE KAR POTREBUJETE JE NA TEH POVEZAVAH:

video: https://youtu.be/TM2SKTbxdZs 

mp3: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_tuha_-_Me_la_kaumaf.mp3
wav: 
http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_tuha_-_Me_la_kaumaf_WAV.zip   

 

IN ŠE LINKI NA ZGORAJ NAŠTETE ODLIČNE PESMI IN HITE SKUPINE DEL TUHA

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.