TA – TA – RA S PAINTBALLA (7.del)

Piše: Melanija M. K. Lamerov

V sredo sem imela še zadnjič v tem semestru predavanja. Doma sem si pripravila vse za izpita, ki sem ju imela tisti mesec. Šla sem na dolg sprehod z Nanijem in na kavo k Samotu. Pogovarjala sva se, vse sem mu povedala. Spodbudil me je. Obrnil vse na pozitivno. Prav čudno mi je bilo, počutila sem se, kot da sem bila teh par dni na drugem planetu.

 

Zvečer mi je Tara poslala sms »lahko noč, moja«.

 

V četrtek sem se zbudila, vsaj malo lažje. Malo sem celo spala. Imela sem srečanje s Tijanom. Zaupala sem mu vse svoje skrbi, vprašanja, dvome. Popoldan me je klicala nepremičninska agentka. Dogovorili sva se za kavo. Prinesla je vse papirje. Vse sva se pogovorili in dogovorili. Podpisala sem nakup stanovanja in prodajo hiše. Imela sem mesec časa, da se izselim iz hiše. Poklicala sem Samota in dogovorila sva se, da bova šla čez vikend malo nakupovati.

 

Razmišljala sem o Tari. Čeprav sva se dogovorili, da si ne bova pisali, se klicali, ker je tako lažje za obe, sem si zelo želela slišati njen glas. A sem se uprla svoji želji. Uprla temu, da bi imela neko kontrolo nad njo, pa čeprav na daljavo. In zadnje kar je bilo, nisem želela povzročati neprijetnih presenečenj in sporov. Sama je morala urediti svoje življenje.

 

V petek sem po zajtrku in sprehodu z Nanijem odšla v svoje stanovanje. Nani je šel z mano. Zelo mi je bilo všeč. Prav videla sem se v njem. Sedela sem na tleh in razmišljala, kako bi ga opremila. Stanovanje je bilo veliko in popolnoma novo. Ko si vstopil vanj, si zagledal ogromno sobo. Pogled je segal vse do spalnice, ki ni imela vrat, samo podboje. Na levi je bila že opremljena kopalnica z tušem in kotno masažno kadjo, z eno stekleno stranico in pralno sušilnim strojem. Na desni je bila že opremljena kuhinja v kovinsko opečnati barvi. Stala je kar tako sredi sobe. Imela je tudi pult z barskimi stoli. Vsebovala je tudi že vso potrebno aparaturo, vključno z velikim ameriškim hladilnikom. Na sredini je bila jedilna miza z šestimi stoli. Naravnost so bila vrata za na vrt, saj je bilo stanovanje v pritličju, tako kot sem želela. Na desni strani, naprej od kuhinje je bil prostor za dnevno sobo. In potem na levi spalnica, iz katere se je prišlo v majhno sobo. Imela sem tudi klet in parkirni prostor v garažni hiši. Okna v stanovanju so bila velika, zato je bilo stanovanje zelo svetlo. Tla po celem stanovanju so bila prekrita s svetlim parketom in vgrajenim talnim gretjem. Stene so bile prekrite z večbarvnimi opekami. Stanovanje je imelo tudi zelo posebno oblikovane luči in stikala, prav tako žaluzije. A kljub vsemu me je čakalo kar veliko dela, vključno z opremljanjem stanovanja in pakiranjem.

 

Popoldan sem se dobila s Samotom. Skupaj sva naredila seznam stvari, ki sem jih morala še kupiti. Izmerila sva prostore v stanovanju. Doma sem potem že malo začela razmišljati kaj bom vzela sabo in kaj bom pustila.

 

V soboto zjutraj je prišel Samo do mene. Spila sva kavo in šla nakupovati. Zbrala sva opremo za spalnico, dnevno sobo in mini sobico, za katero sem se odločila, da bo kot majhna računalniška soba. Kupila sva tudi novo ogromno televizijo, sušilec za lase, sesalnik in kavni avtomat. Ustavila sva se tudi v trgovini s kuhinjskimi pripomočki, kjer sem si kupila kozarce, nekaj posode, nov jedilni pribor in še polno malenkosti za v kuhinjo. Tudi Naniju sva kupila novo posteljo. Stvari sva odpeljala v stanovanje in šla na večerjo.

TATARASPAINTBALA_Grahovac_Melanija_4

Ko sem se že odpravila spat, me je klicala Tara. Njen klic me je presenetil. Pogovarjali sva se skoraj štiri ure. Povedala mi je, da je Mija takoj opazila, da je nekaj drugače, nekaj narobe. Da se nista še nič pogovarjali, ker je mogla Tara v sredo takoj v službo, Mija pa je imela veliko dela v podjetju. Povedala sem ji, kaj sem počela, kakšno je stanovanje, kako se počutim in kako jo pogrešam. Omenila je, da se naslednji dan dobi na kosilu z Mijo in da ji bo vse povedala, razložila in končala zvezo z njo. Ni je bilo strah tega, strah jo je bilo kako bo doma. Njen oče se še vedno ni vrnil z Danske. Slišala sem, da ji je bilo težko. Želela sem, da bi ji lahko kako pomagala.

 

V nedeljo sem doma že počasi začela pakirati in pospravljati stvari. Veliko stvari sem pometala vstran. Popoldan sem se učila za izpita. Zvečer sem peljala Nanija na dolg sprehod. Razmišljala sem o Tari in kot, da sva telepatsko povezani, me je ravno takrat poklicala. Slišati je bila izmučena in razburjena. Povedala mi je vse kako je bilo z Mijo. Povedala kakšno sceno je Mija naredila na kosilu, da sta odšli potem kasneje do nje domov in se pogovorili oziroma vpili ena na drugo. Da je bila zelo nerazumljiva, zelo nesramna. Omenila je, da ni pričakovala, da bo Mija takšna. Spakirala je tudi vse svoje stvari, ki jih je imela pri Miji in odšla. Ko me je klicala je bila že doma, v svoji sobi. Mame ni videla.

Želela sem si, da bi bila tisti trenutek za minuto pri njej, jo potolažila, pomirila.

 

V ponedeljek sem vstala kar zgodaj. Pila kavo, pojedla zajtrk in se učila. Tara mi je poslala sms sporočilo, da gre v službo, da mame še vedno ni videla in da ji je Mija poslala ogromno sporočil, a da jih je ignorirala. Klicali so me iz trgovine, da bodo naslednji dan pripeljali pohištvo. Popoldan sem še malo ponovila snov in odšla v trgovino. Nakupila sem še nekaj malenkosti in jih odpeljala v stanovanje. Šla sem tudi na kavo k Tanji.

 

Zvečer me je ponovno klicala Tara. Dolgo sva se pogovarjali. Vzdušje je bilo boljše, bolj sproščeno, veliko sva se smejali. Stanje doma je bilo normalno. Mamo je videla, a ji ni ničesar omenila. Tudi Mija se ni nič javila. Povedala je, da je očetu sporočila kako in kaj. Tudi bratu je že povedala, a preko telefona, ker se je pred kratkim odselil s punco v stanovanje.

 

Vedno bolj sem razmišljala kam pelje ta najin odnos s Taro. Sedaj je bila samska, do nje ni bilo nobene ovire več, poleg razdalje med nama. Nisem je želela siliti v ničesar, tam je imela službo, prijatelje, življenje. Jaz pa svoje življenje tukaj in iskreno povedano nikoli nisem razmišljala, da bi odšla z mesta.

 

V torek sem spila kavo, vzela Nanija in odšla sva v stanovanje. Tara mi je javila, da je vse ok, da je v službi. Kmalu za tem so mi pripeljali pohištvo in ga znosili v stanovanje. Malo za tem so prišli štirje, ki sem jih naročila za sestavo pohištva. Takoj so se lotili dela, jaz pa sem ta čas pospravila, očistila kuhinjo in kopalnico. Vmes sem jim skuhala kavo. Prav zabavni so bili. Popoldan se je oglasil Samo. Prinesel mi je kebab. Spila sva kavo. Potem mi je pomagal postaviti pohištvo, tako kot sem želela. Računalniško mizo sem postavila na sredino sobe. V to sobo sem namestila tudi regal za knjige. Tudi postelja v spalnici je bila na sredini sobe, kar sem si vedno želela. Dve omari sem postavila na levo stran spalnice od steno. Na desni strani, pa je bilo čez celo steno ogledalo. Za stranico postelje je bilo ogromno okno. Stanovanje je postajalo sanjsko. Tudi v dnevni sobi sva postavila sedežno, mizico, Nanijevo posteljo in uredila vse s televizijo. Domov sem prišla kar pozno. A nestrpno sem čakala na selitev, zato kar nisem mogla iti spati. Še kakšni dve uri sem pakirala stvari. Zaspala sem okoli dveh zjutraj, Tara me ni poklicala. Skrbelo me je, potem sem se smejala sama sebi, kako hitro sem se razvadila tega, da mi je javila kako je. Poslala sem ji kratko sms sporočilo »upam, da je vse ok. Če kaj rabiš, mi javi…veš, da sem tu zate«.

 

V sredo sem se spet učila. Imela sem kar malo slabo vest, ker sem preveč časa posvečala selitvi. Namreč, do prvega izpita sem imela samo še dva dni. Naredila sem si kosilo in ravno, ko sem pojedla, me je klicala Tara. Bila je čisto boga. Povedala je, da je ravno nehala delati, da ni nič spala, ker se je celo noč preganjala in prerekala z mamo. Da je bilo grozno. Kaj veliko več, o tem kaj je mama rekla, ni povedala. Vprašala me je kaj počnem. Manjkala mi je in jaz njej. Želela je, da bi bilo vse lažje. Jokala je, a sem jo pomirila. Zazdelo se mi je, kot da nekaj želi, zato sem ji še enkrat omenila, da sem tu zanjo, da naj javi, če karkoli potrebuje. Rekla je, da mora iti, da je prišel avtobus, vprašala sem jo zakaj ni z avtom, pa je rekla, da je avto mamin in da ji ga noče več posoditi. Še naprej sva se pogovarjali, a mislim, da me ni želela obremenjevati s svojimi problemi, kajti zelo malo mi je povedala o tem kaj je narobe in kaj namerava.

 

Popoldan sem ostala doma in delala za izpit. Popila sem ogromno kave in se nekako koncentrirala na učenje. Tara se mi ta dan ni več javila.

 

V četrtek sem imela srečanje s Tijanom. Povedala sem mu novosti glede Tare. Po dolgem času sva se spet pogovarjala o mami. Po srečanju sem šla do stanovanja, ker sem peljala tja računalnik, tiskalnik, knjige in neke stvari. Klicala me je Tara. Prosila me je za uslugo. Bila je zelo razburjena. Ta dan je delala popoldan. Na hitro mi je razložila situacijo. Njena mama je prišla prejšnji večer domov zelo pozno. Takoj je prišla k Tari v sobo, zopet so se zelo kregale. Tari se je zdelo tudi kot, da je mama nekaj spila. Kaj več mi niti ni želela povedati. Omenila je samo, da se je mama vrnila, k njej v sobo še enkrat kasneje ponoči in jo fizično napadla, da se je vmešala Tarina psička Bali in ugriznila mamo. Komaj je umirila Bali in jo zadržala, mama pa je znorela in ji prepovedala psa v hiši. Tara jo je peljala k zdravniku. Vmes pa je poklicala prijateljico in peljala psičko k njej, da je prespala v garaži. Problem je bil v tem, da je njen brat ni mogel vzeti k sebi, ker je njegova punca alergična na pasjo dlako. Da sedaj nima kam z njo, da nikomur ne zaupa, da je noče zgubiti, da je ona vse, kar ima. Popolnoma sem jo razumela, saj sem vedela kaj meni pomeni Nani. Še kar naprej je govorila in govorila jaz pa sem vmes že hodila iz stanovanja, se usedla v avto in se odpeljala proti njej.  »Tara, pomiri se, sem že na poti« sem ji mirno rekla.

 

Dobili sva se v mestu. Takoj sem skočila iz avta in jo objela, stisnila k sebi, jo poljubila. Videla sem, da je opraskana po obrazu. Nisem spraševala. Videti je bila slabotna in zelo zaskrbljena. Šli sva na hitro kavo. Povedala mi je malo več. Samo čudila sem se in bila hvaležna za svojo mamo, kako drugačna in razumljiva je bila. Odpeljali sva se do kolegice, bila je doma. Tara mi jo je predstavila, očitno je kolegica že kdaj slišala zame, saj se je samo nasmejala in nekaj prišepnila Tari. Tara je pripeljala Bali, svojo psičko. Bila je še večja, kot sem jo imela v spominu. Takoj me je lepo sprejela. Malo sem jo pocrkljala in se ji prikupila s priboljški. Potem pa sva jo peljali v moj avto. Dobro, da sem dala narediti ogromno kletko čez pol kasona, da je tudi Bali imela dovolj prostora, da je lahko stala, sedela ali ležala.  Mislila, sem da bo več problemov, a je bila Bali še kar mirna. Tara mi je na hitro povedala kako in kaj z hrano in njenimi razvadami. Morali sva se oglasiti še pri njej doma. Parkirala sem na dvorišču. Stopila sem ven in si prižgala cigaret. Tara je šla v hišo. Prinesla je ovratnice, povodce, posodi in igrače. Potem je prinesla tudi Balijino posteljo. Samo smejala sem se. Videla, da obožuje tega psa. Ko sem stopila zraven nje in v avto odnesla vrečo briketov, je ven prišla Tarina mama. Tare sploh ni pozdravila, takoj je začela vpiti na njo. Bali je v avtu besnela in lajala. Mama mene sploh ni videla. Stopila sem izza avta in malo bolj glasno in resno pozdravila. Kar utihnila je, me celo pregledala, pogledala Taro in odšla nazaj v hišo.

 

Taro sem odpeljala do službe. Pomulila je Bali, pa mene tudi. Stokrat se mi je zahvalila. Malo sva se še objeli in poljubili. Tako popolno, sem se počutila v njenem objemu. Mudilo se ji je že v službo, zato je odhitela. Spet sem obsedela v avtu, tokrat ne sama. Tudi Bali se je zelo vznemirila, ko je videla Taro odhajati. Prav cvilila je in se nenehno obračala po kletki. Šla sem ven, se usedla na rob kasona, pokadila še en cigaret in se malo pogovarjala z njo. Pomirila se je, kot bi me razumela. Vedno sem imela rada pse, vedno so bili del mojega življenja. Vseeno mi je bilo, če sem bila sredi mesta in se pogovarjala s psom.

scan0005 (4)

Ko sem se pripeljala na dvorišče, sem najprej vzela stvari od Bali in odšla v hišo. Pozdravila sem Nanija. Spustila sem ga na dvorišče in zaprla ograjo. Ko sem odprla vrata kasona je Nani takoj skočil gor. Videl je prijateljico. Bali je bila najprej malo ne sigurna. Poslala sem ga dol in spustila Bali ven. Takoj je naredila krog po dvorišču. Nanija sem imela ob sebi, potem sem mu dovolila iti do nje. Razumela sta se. Oba sem želela zdivjati, zato smo malo tekli okoli hiše, metala sem jima kepe snega in igrače.

 

Ura je bila že zelo veliko. Oba sem obrisala in ju spustila v hišo. Šla sem pod tuš in takoj za zvezke. Hvala bogu sta oba psa zaspala na sedežni, da sem imela mir. Okoli osme zvečer sem si vzela malo odmora. Tari sem poslala sms sporočilo, da grem ravno na sprehod z dvema mrcinama, da je vse v redu. Nani je že takoj vedel, da greva. Bali pa sem morala malo prepričevati. Obema sem nadela povodec in odšli smo do mesta. Zunaj je bilo mrzlo. Bali se je kar lepo vedla, tu pa tam je malo potegnila, drugače pa ni bilo problema. Soseda, ki sem jo srečala, na drugi strani ceste, me je takoj ogovorila, če imam spet novega psa. Samo smejala sem se.

 

Prišli smo do Samotovega bara. Čisto sem bila premražena. Bali me je kar utrudila. Potem se je razživela in želela prevohati in označiti vsako stvar na poti. Stopila sem v bar in spustila Nanija s povodca, kot vedno. Samo me je takoj videl. Kar za glavo se je prijel. Malo sem pogledala po ljudeh in spustila tudi Bali. Natakar jima je dal vodo. Usedla sem za svojo običajno mizo in si naročila čaj. Samo je prisedel. Bali se ni oddaljila kaj veliko preveč, tudi ko je Samo prisedel se je takoj vstala in ga gledala. Ugotovila sem, da je bila zelo zaščitniška. Samotu sem povedala celotno zgodbo. Ni ga presenetilo, vedel je kakšna sem in kaj mi Tara pomeni, če vzamem njo, vzamem tudi Bali.  Rekel mi je »a se zavedaš, da bo Bali ostala verjetno kar pri tebi. Dvomim, da bi jo lahko Tara še kdaj vzela domov«. Nasmehnila sem se in ravnodušno skomignila »mogoče še Taro vzamem k sebi…za vedno«. Takoj mu je bilo jasno, da je Tara začela delati na svojih odločitvah.

 

Zvečer me je na hitro poklicala. Rekla je, da jo je Mija klicala a, da se ni oglasila. Povprašala je za Bali. Povedala, da dela naslednji dan zjutraj in da se potem slišiva.

 

V petek zjutraj sem se zbudila zgodaj. Takoj sem opazila, da se je čez noč Bali splazila k meni na posteljo. Očitno še ena razvada,  ki pa jo je Tara pozabila omeniti. Spustila sem ju na dvorišče, se umila, pojedla, spila kavo in se učila. Potem sem šla  na izpit. Nanija in Bali sem pustila v hiši.

 

Izpit sem odpisala odlično, kljub temu, da se nisem nekaj veliko učila. Takoj sem odhitela domov. Nani in Bali sta bila pridna. Odpeljala sem ju na sprehod. Potem sem pakirala. Par škatel sem takoj odpeljala v stanovanje. Očistila sem računalniško sobo in jo že malo uredila. Tudi v kopalnico sem že prinesla veliko stvari. V omaro sem si zložila vsa oblačila, ki sem jih že prinesla.

 

Zazvonil mi je telefon, bila je Tara. Vprašala me je, kako je bilo na izpitu in kaj počnem. Omenila je, da je na železniški postaji, če pridem po njo. Itak me je zelo pozitivno presenetila, nisem pričakovala, da bo prišla. Takoj sem se odpeljala po njo. Skočila mi je v objem in me poljubila. Bila je tako vesela. Čisto bolj sproščena kot nazadnje, ko sem jo videla. Omenila, je da upa, da mi ne bo v napoto, ker ve, da se selim in da imam v torek še drugi izpit. Povedala sem, ji da ni problem, da je vedno dobrodošla. Peljala sem jo na večerjo. Toliko stvari mi je imela za povedati, navdušena sem bila nad njenim pogumom in živci. Res je bila močna oseba.

 

Ko sva prišle do mene, je cela nestrpna čakala, da vidi Bali. Takoj jo je pocrkljala, tudi Bali je bila čisto vznemirjena od veselja. Pustila sem ju sami, pozdravila Nanija in šla v sobo. Prišla je za mano. Me poljubila. Slekla moje telo. Negovala in si vzela vsak del mojega telesa. Počasi in nežno. Povzročala močne občutke, izzivala mojo strast, krotila mojo potrebo po njej.

 

Skupaj sva se stuširali. Namilila sem njeno telo, ga sprala. Občudovala in obdelovala. Nežno sem dražila njene bradavice, z roko spolzela med njene noge. Vzburila ščegetavčka. Jo obrnila, pritisnila ob svoje telo. Jo ljubila po vratu in hrbtu. Gnetla njene prsi. Z roko zdrsela mimo ritnic, do njenih odprtin, se zarila vanjo. Si jo vzela.

 

Sobota. Celo noč sva spali skupaj. Vedno je bilo tako. Najina telesa, sta se še v spanju iskala. Najina koža se je po tihem celo noč ljubila z dotiki.

 

Pred nama je bil cel vikend. To me je veselilo. Po kavi, sva na sprehod odpeljali Nanija in Bali. Ustavili sva se na čaju pri Samotu. Veliko sva se pogovarjali. Še enkrat mi je obnovila in bolj natančno razložila vse dogodke.

 

Doma sem se morala učiti. Tara je gledala televizijo in se cartala s psoma. Potem je skuhala kosilo. Vsake toliko časa, sem pogledala k njej. Ko je bila nekje ob meni, sem bila popolnoma pomirjena. Lahko sem počela karkoli, moje misli so bile popolnoma posvečene stvari, ki sem jo počela. Za razliko od takrat, ko je ni bilo. Takrat sem vedno samo čakala, kdaj jo bom spet videla, čutila njeno prisotnost. Nikoli nisem bila zbrana. Z njo sem se počutila, kot celota.

 

Popoldan sva posvetili ena drugi. Cel dan sva preživeli goli, nekje v postelji, ob postelji, na tleh, pultu, kjerkoli. Se ljubili. Spoznavali ena drugo. Se smejali. Razvajali ena drugo. Se občudovali. Predajali strastem, željam, potrebam.

 

Nedelja. Zbudil me je njen vlažen jezik, ki je potoval po moji nogi. Oblizal okolico moje lulike. Lizal moje ustnice, rinil v mojo odprtino. Me okušal, sesal moj ščegetavček. Njeno lizanje, je bila zame še ena dimenzija. Orgazmično jutro mi je dalo energijo, da sem jo povlekla nase in njeno golo telo privila k sebi. Strastno sva se poljubljali. Svoje telo je drgnila ob mojega. Potem sem jo prevrnila z sebe, obležala ob njej, jo poljubljala in z roko zašla med njene noge. Bila je tako zelo vzburjena in mokra. Ljubila sem to njeno vlažnost, njen okus, vonj. Zvoki, ki so prihajali iz nje, so me vedno še bolj spodbujali, me še bolj mamili k podreditvi njenega telesa mojim gibom.

 

Po zajtrku sem se spet učila. Tokrat v kuhinji. Ostali sva goli. Tara se je igrala s psoma in ju žulila. Kljub njeni goloti, sem ostajala dokaj zbrana, čeprav nikoli nisem imela dovolj opazovanja, gledanja njenega telesa, pri katerikoli stvari, ki jo je počela. Vedno, sem se v mislih ljubila z njo.

 

Popoldan sva šli ponovno na sprehod, potem pa hitro domov. Jedli nisva nič. Nobena ni bila lačna. Vedeli sva, da mora Tara zjutraj domov. To naju je obe bolelo, a nobena ni želela spregovoriti, omeniti.

 

Celo popoldan sva seksali, se predajali druga drugi. Se cartali, izkoristili vsak moment, ki sva ga še imeli. Zvečer sva zaspali, prepleteni.

 

To noč sem spala nemirno. Nikakor nisem mogla odmisliti misli, da bo spet šla. Da ne vem kdaj bo prišla. Bolelo me je. Vsakič, ko se je prestavila ali obrnila, sem trznila. Se stisnila k njej, jo objela ali božala. Bila tako zaščitniška.

 

Zjutraj sem se vstala pred Taro. Skuhala sem kavo in pripravila zajtrk. Bilo je še zgodaj. Potem sem jo zbudila. Bila je še zaspana. Malo sva se muckali. Spili in pojedli. Odpeljala sem jo domov. Ravno pravi čas je prišla v službo. Spet je bilo tako težko, ko je odhajala, se oddaljevala od mene. Se pred vstopom v nakupovalni center obrnila in mi poslala poljubček.

 

Odhitela sem domov, saj sem imela skoraj eno uro vožnje. Učila sem se. Peljala Nanija in Bali na sprehod. Se spet učila. Razmišljala o Tari. Popila ogromno kave, se poskušala koncentrirati. Nekaj malega sem pojedla, pa spet učila. Proti večeru me je že začela boleti glava. Vedela sem, da znam dovolj, da opravim izpit.

Bila sem tako nervozna. Tara se mi ni nič javila. Šla sem boksati, dati ven iz sebe odvečno energijo. Nekako ni pomagalo. Potem sem po dolgem času pokadila joint. Malo poklicala Tanjo, samo, da je minil čas.

 

Zaspala sem na kavču, Nani in Bali zraven mene. Zbudil me je zvok telefona. Bila je Tara. Povedala, da je zunaj na sprehodu. Da sta se z mamo spet skregali, da je težila glede službe, ker je zdaj še na bolniški zaradi ugriza in da jo bo Mija verjetno odpustila. Ni vedela kaj naj naredi. Počutila se je krivo. Pogovarjali sva se dolgo. Ta večer sem potem težko zaspala nazaj.

 

Zjutraj me je zbudila Bali. Še dobro, ker sem si pozabila prižgati budilko. Na hitro sem se uredila, spila kavo, ponovila snov in odvihrala na izpit. Odpisala sem kar hitro in mislim, da mi je šlo kar dobro.

 

Pred sabo sem imela malo več kot teden dni počitnic. Odločila sem se, da se bom  v tem tednu odselila. Doma sem na dolg sprehod peljala Nanija in Bali. Potem sem poklicala Tanjo. Skupaj sva šli v stanovanje. Zelo ji je bilo všeč. Pomagala mi ga je očistiti in pobrisati prah po pohištvu. Dogovorili sva se tudi za naslednji dan.

 

Zvečer sem se pogovarjala s Taro. Rekla, je da komaj čaka, da pride oče nazaj. Da situacija doma postaja neznosna. Da je bila na pijači z bratom in da gre za vikend na rojstni dan.

 

V sredo je bil že sedemnajsti april. Všeč mi je bilo, ker je zima počasi odhajala. Zjutraj je prišel do mene Samo. Spila sva kavo in skupaj odpeljala na sprehod psa. Bali mu je bila prav všeč. Omenil je nek žur za vikend. Kasneje je do mene prišla Tanja. Spakirali sva vse stvari iz kuhinje in dnevne sobe. Tudi na podstrešje sva šli po nekaj stvari. To prevažanje stvari je bilo res utrudljivo.

 

Zvečer, ko sem ostala sama, sem si spakirala še vse ostale stvari, ki so ostale v moji sobi. Nekaj me je prijelo, vse sem znosila v avto, vzela sem psa in se odpeljala v stanovanje. Celo noč sem zlagala in urejala stvari. Bilo mi je tako všeč in sploh nisem bila zaspana.

 

Okoli šestih zjutraj sem znosila v smeti vse škatle in si skuhala prvo jutranjo kavo v novem stanovanju. Spomnila sem se na Tarino darilo, obesek pečata in ga namestila na ključe svojega novega stanovanja. Potem sem vzela psa in šla malo  okoli. Spoznali smo že soseda s svojim kužkom.

 

Kasneje sem šla do hiše in pregledala vse sobe, bile so večinoma prazne. Našla sem še nekaj stvari in si jih zapakirala. Pohištvo in ostale večje stvari sem tako pustila. Vzela sem še Nanijeve  in Baline stvari, hrano iz hladilnika in nekaj zadev iz garaže. Vse skupaj sem spet peljala do stanovanja in se čisto utrudila, da sem vse znosila notri. Določene stvari sem si pospravila v klet. Nekaj sem pojedla in šla spat. Prav všeč mi je bilo v novi postelji. Bila je večja kot prejšnja, zato se je še bolj čutila praznina na drugi strani. Manjkala je Tara ob meni.

TATARASPAINTBALLA_Grahovac_Melanija_3

Zvečer me je klicala. Pogovarjale sva se o službi. Opisala sem ji svoje stanovanje. Potem je postalo zelo težko. Nobena ni imela več kaj za povedati, molčali sva. Poslušala sem njeno dihanje. Tako zelo sem jo pogrešala. Nikoli si nisem mogla zamisliti, da bi bila z nekom na daljavo. Ko sem spoznala Taro, je to postalo samoumevno. Vedela sem v kaj se podajam. A nikoli si nisem mogla niti zamisliti, kako težko lahko postane na trenutke.

 

Ta večer sem spet težko zaspala, malo zato ker sem spala čez dan, malo zato ker nisem mogla utišati mučnih misli v svoji glavi.

 

V petek me je zbudila Bali. Želela je ven. Spustila sem ju na vrt. Ko sem pila kavo in brala časopis, sem razmišljala kako sem imela Bali že za svojo. Čisto sem se je navadila in jo vzljubila. Pri meni je bila že več kot teden. Tudi dojela je kje je njen prostor za spanje čez noč in to ni bilo na moji postelji. Šla sem pod tuš in se uredila. Skočila sem v trgovino in na pokopališče. Oglasila sem se pri Samotu na kavi. Prosil me je, če bi lahko naslednji teden delala. Omenil je žur in me povabil zraven. Rekel je, da gre tudi Tanja. Privolila sem.

 

Doma sem si naredila pozno kosilo. Malo pospravila in odšla na sprehod z Nanijem in Bali. Srečala sem Matica, Leotinega brata. Dolgo se nisva videla. Šla sva na kavo. Leote niti omenil ni in jaz nisem vprašala. Povedal je, da je spoznal punco, da se bo v kratkem preselil z njo v stanovanje. Bila sem vesela zanj.

 

Malo sem šla na računalnik in potem poklicala teto. Povedala sem ji, da sem se odselila in jo povabila, naj se oglasi kdaj na kavo. Pozno popoldan sem šla še enkrat do hiše. Ponovno sem vse pregledala. V njej  ni ostalo nič več, kar bi mi pripadalo. Še spomini so po malem bledeli. To ni bil več moj dom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.