Novo na policah: Erna Ferjanič

Erna Ferjanič “Srečanja s Salopijani”

Erna Ferjanič SREČANJA S SALOPIJANI

Potopis 02, število strani: 104, leto izida: 2018

https://goo.gl/forms/zBsMqAknWMpILxO82

Potovanja mi dajo spomine za vse življenje in izkušnje za naslednjič. Dogodkov ni nikoli dovolj, če so dobri, in potovanja so majhni pobegi iz vsakdana, da se notranje obogateni vračamo zopet vanj. Odhajamo, da bi se vračali k sebi, k svojemu bistvu, k razmišljanjem in svojim rešitvam. Primerjave iz življenja tu in tam so koristne (pa naj gre za vreme, kulinariko, rastlinje, pokrajino, stavbe, kulturo in dogodke, reakcije ljudi …). Dragocenosti, ob katerih duhovno rastemo.

Shrewsbury je staro mesto, prestolnica grofije Shropshire. Na starem zemljevidu je mestu ime Salopia, vsem prebivalcem Shropshira pa so nekoč rekli Salopijani. Mesto takoj očara z arhitekturo, z ozkimi, zavitimi mestnimi ulicami, s starimi stavbami in tudorskimi hišami, grajenimi iz lesa, ki je pobarvan zelo temno, celo črno, in opeke, ki je ometana in fasada pobarvana belo, povsod so tipične angleške opečnate fasade in vrstne hiše, kot nekakšne kolonije.

Sicer je Erna Ferjanič, ki je diplomirala iz likovne umetnosti, javnosti poznana kot likovna pedagoginja, slikarka, kiparka, grafičarka, ilustratorka in grafična oblikovalka, in še marsikaj drugega.

KNJIGO NAROČITE S POSEBNIMI UGODNOSTMI TUKAJ:

https://goo.gl/forms/zBsMqAknWMpILxO82

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.