FotoArt Reportage: Barber Academy

Avtor: Maja Mekina

Old School Barber Academy je šola za brivce in lasne stiliste. Ne, ne frizerje, kajti to ni isto. Stiliste moških las bi bilo primernejši prevod. Poročena sem bila z brivcem, od tod pravilne informacije iz prve roke.

Akademija je v Rotterdamu, kakor tudi vodilni in najpopularnejši barberšop v Evropi – Schorem (Scumbag po angleško, slovensko ne bi znala prevesti), ki se nahaja kar preko ceste od akademje. V Rotterdam se prihajajo učit in izpopolnjevat tako frizerji kakor tudi peki in lesarji, vseeno – obstaja več vrst stopenj tečajev, vsak se prilagodi posamezniku. Ljudje so zelo prijazni, s tečajniki imam še zmeraj stike, pa čeprav sem bila samo radovedna opazovalka.

Torej: mož je bil v sklopu (čisto) nove službe poslan na 3 dnevni kurs na Nizozemsko, jaz pa sem se priključila kot reporter-fotograf in malo seveda tudi kot turist. Najem bicikla in obisk kofišopa je bilo nekaj samoumevnega, a o tem v drugi FotoArt Reportaži. Vse te zanimive stvari so se dogajale v maju leta 2018, ko smo še vsi bili srečni in svobodni.

Tukaj vam predstavljam prvi sklop fotk, posnetih v Old School Akademiji, ki jo vodijo super odštekani spotetovirani tipi in tipica. Glavni gospod, srce barberstva, dedc z vizijo in neverjetnimi rezultati pa je Mr. Bloody Butcher (Robert-Jan Rietveld, najdete ga na Instagramu).

Baje moraš imeti srečo, da je Mr. Butcher ravno med tvojim terminom v domovini, kajti ogromno potuje in uči, razlaga, kaže, pomaga, predstavlja. Fino, imela sem srečo in menim, da je njegova predstavitev vredna moje. Končni izdelek pa vam pokažem v naslednjem delu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.