ZNANSTVENA MONOGRAFIJA O ČUSTVENI INTELIGENCI

Predstavljamo vam znanstveno monografijo Bojana Macuha, Čustvena inteligenca: kako lažje nad tegobe sodobnega načina življenja, ki jo je objavil Kulturni center Maribor.

Knjigo si lahko naročite TUKAJ.

Bojan Macuh – ČUSTVENA INTELIGENCA: KAKO LAŽJE NAD TEGOBE SODOBNEGA NAČINA ŽIVLJENJA

***

Pojem čustvene inteligence je v psihološki praksi vse bolj uveljavljen in upoštevan, vendar velikokrat preveč laično razumljen in sprejet. Dr. Macuh v petnajstih poglavjih predstavlja raziskovalna področja in izkušnje s področij psihologije in sociologije, ki pomembno vplivajo na človeka kot posameznika in družbeno bitje.

Doc. dr. Jana Krivec


Pričujoča monografija spodbudi k širšemu razmišljanju, kako vključiti razumevanje čustvene inteligence skozi prizmo obstoječega znanja na področju razvoja osebnosti, temperamenta, značaja, motivacije, medosebnih odnosov, komunikacije, konfliktov in stresa, ki so s čustveno inteligenco nedvomno povezani in prepleten. Poseben prispevek avtorja je, da s čustveno inteligenco skozi poglavja prepleta pomembne osebnostne plati življenja, zato je na koncu vsakega poglavja podan osebni pogled obravnavanega področja z vidika razumevanja čustvene inteligence.

Doc. dr. Marija Turnšek Mikačić

***

***

Izpostavila bi, da z obzirom na to, da živimo v dobi globalizacije, hitrega tehnološkega napredka, avtomatizacije, robotizacije in izjemno hitre digitalizacije naš vsakdan obarvan s stalnim preseganjem meja, večanjem tempa, višanja produktivnosti itd. In prav v tej postindustrijski družbi je v dobi 4. tehnološke revolucije še toliko bolj pomembno ohranjanje zdravih medosebnih odnosov, samozavedanje lastnih psiholoških procesov in konstruktivno soočanje s stresnimi situacijami, katerim smo izpostavljeni na vsakodnevni ravni. Zato bi to delo priporočala v branje slehernemu posamezniku, ki skrbi za svoje psihološko ravnotežje in kakovost svojega življenja.

Brigita Vončina, univ. dipl. psih.


O AVTORJU

V času svojega dolgoletnega pedagoškega dela je avtor znanstvenih monografij (Ženska – mati po prenehanju zakonske in izvenzakonske zveze, Življenjski slog starostnikov v domovih za starejše, Medgeneracijsko sodelovanje: potreba in zahteva časa, Čustvena inteligenca: Kako lažje nad tegobe sodobnega načina življenja), soavtor znanstvene monografije (Trajnostno naravnani dostopni turizem) ter avtor in soavtor strokovnih monografij (Polemike in razmišljanja, Dan je dolg 24 ur: kako se prebiti skozi delo in prosti čas), učbenikov (Čustvena inteligenca in osebni razvoj, Uvod v sociologijo) ter avtor več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov. Izvaja delavnice za različna področja. S prispevki je sodeloval na več mednarodnih znanstvenih konferencah.

***

Ostale knjige Kulturnega centra Maribor so vam na voljo tukaj.

Založba Kulturni center Maribor ima knjige na voljo čez celo leto. 

Knjižno gradivo iz nabora založbe Kulturni center Maribor naročate ob kateremkoli času, tudi sredi noči, ob nedeljah ali na praznični dan.

Naročilo knjige izvedete povsem enostavno.

V preprosti obrazec vpišete ime, naslov, email, telefonsko številko (le-ta ni obvezna), in število izvodov knjige. Iz seznama si izberete še brezplačen CD in knjiga bo v roku 5 delovnih dni že pri vas.

VEČ ZA ISTO CENO!

Ob sočasnem nakupu katerihkoli 5 knjig, vam najcenejšo podarimo
(v obrazec za naročilo ene izmed knjig dodajte sporočilo založbi: “nakup 5 knjig”).

nabor knjig
Več za isto ceno!

Prispevek je komercialno sporočilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.