Perex & Spontex

V članku FOTOZGODBA: Perex, čistilec kratke sape sem osvetlila problem z življenjsko dobo izdelkov v kapitalizmu. Večinoma trajajo točno toliko kot garancija. Perex jih prekaša, omagal je v nekaj dneh. Izdelek je sicer zanič, vendar so mi iz lokalnega Spara danes sporočili, da mi bodo vrnili denar nazaj. Izdelkov podobne kvalitete se niti ne splača menjati z novimi, ker ne bodo nič obstojnejši od predhodnikov.

Ne vem, če imam le nesrečno roko pri izbiri čistilcev, ta je že tretji, ki se mi je izneveril. V Leclercu sem pred časom kupila Spontexov čistilec za okna. Uporabljala sem ga za tla. Je malo bolj odporen kot Perex, zdržal je približno 3 mesece, potem se je zlomila palica. Kupila sem novega (enakega) in ga v delno polomljeni obliki uporabljam še zdaj. Spodnji del palice z zatičem se je odlomil, zdaj zataknem nastavek v palico z elastiko, da se ne sname, ko dvignem čistilec. Tudi peno sem včeraj odtrgala, ker se je drobila med čiščenjem.

Če strnem, bolj kot so izdelki preprosti, dlje trajajo. Kljub vsej tehnologiji se še najbolj obnese sistem čiščenja naših babic; cunja na metli.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.