SOKOL IN ŽELEZO (prolog)

Piše: Melanija M. K. Lamerov

Pred petimi meseci, avgusta

V svetli sprejemni sobi stopim k velikemu oknu s steklenico vode v roki, potrpežljivo čakam na gostitelja. Zagledam se v moškega, ki čisti razkošen bazen na sredi zelenice za vilo. Ob njem se pojavi še en moški, mlajši. Njegovo telo je lepo razvito, deluje temačno zaradi tatujev, ki krasijo velik del telesa. A mi je všeč, njegova temačnost me pritegne, tako skrivnostno deluje. Starejši moški mu nekaj pripoveduje in kaže ekran na napravi za čiščenje, ki jo drži v roki. Njun odnos deluje več kot le posloven, mislim si, da morata biti v zasebnem življenju tudi prijatelja.

Za sabo zaslišim korake, a se ne ozrem. Vem, kdo je oseba za mano. »Imaš kar dva čistilca bazena?« rečem mirno, ker bazen res ni tako zelo velik. Nasmeje se. »Ne, mali se uvaja, Jord gre na letni dopust,« odgovori lahkotno in zraven vljudno zakašlja, da me opomni, zakaj sem tu, da me opomni na sestanek.

Usedem se na sredo črne usnjene sedežne, a preden se zares zberem in osredotočim, še enkrat na hitro pogledam skozi okno in poiščem pojavo temačnega moškega. Moje oči se za kratek trenutek zožijo, kot takrat, ko si želim kaj zares dobro zabeležiti v spomin. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.