Duo Moderato


Predstavljamo vam beograjski glasbeni projekt duo Moderato.
Duo Moderato sestavljata odlična glasbenika Milan Ignjatović (klasična kitara) in Mima Vrbanić (violončelo)

Foto: http://www.duomoderato.com/

Mima Vrbanić je diplomirala na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu, oddelek za violončelo. Je članica opernega orkestra Narodnega gledališča v Beogradu. Občasno sodeluje z orkestroma Gorana Bregovića in Zdravka Čolića.
Milan Ignjatović je član Društva likovnih umetnikov Srbije ULUS in je razstavljal na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. V zadnjem času se vse bolj ukvarja z digitalno umetnostjo in grafiko. Za svojo zbirko digitalnih slik je leta 2002 prejel prvo nagrado na festivalu “Art Tech” v Pančevu, leta 2004 pa “Pomladno nagrado” društva likovnih in uporabnih umetnikov galerije Stara Kapetania iz Zemuna. Na pedagoškem področju je poleg dolgoletnega dela na šoli ustanovitelj DELIS, otroškega likovnega festivala v Zemunu. Predseduje Društvu likovnih pedagogov Zemun. Slikar, likovni pedagog in skladatelj, živi in ​​ustvarja v Zemunu (Beograd). Poleg dela v šoli in slikanja se z glasbo ukvarja tudi kot skladatelj in kitarist.

Foto: http://www.duomoderato.com/

Duo Moderato se na internetni strani predstavi takole: „Osnovna glasbena ideja, ki jo neguje duo Moderato, temelji na stilizaciji in priredbah etno pesmi Srbije in širšega Balkana. Poleg teh pesmi so na programu tudi avtorske skladbe, ki jih navdihuje naša umetnostna dediščina. Doslej smo izdali štiri albume. Prva “Milkano”, druga “Igra v dvoje”, tretja “Intima” in četrta “P.S.” post scriptum” za nacionalno založbo PGP – RTS. Kot gostje sodeluje vokalna skupina “Konstantin” iz Niša. Koncertom in nastopom se pridružijo Bojan Cukić, jazz pianist iz Bora, Dragoljub Firulović – pevec in umetnik Firul iz Negotina. Pri svojem glasbeno-scenskem delu smo pomembno umetniško sodelovali z znanimi umetniki: Oliver Njego, Rade Šerbedžija, Branislav Lečić, Slobodan Trkulja, Miki Manojlović, Ljubiša Stojanović-Louis, Željko Samardzić, zbor Srbadija iz Bijeljine. Sodelovali smo v znani televizijski seriji “Dolarji prihajajo” in gostovali v oddajah Mire Adanja – Polak in Timofeev. Glasba dua je bila uvrščena v cikle Brevir, Poti humanizma in Kuhinja mojega kraja. Med koncerti in nastopi doma in v tujini izstopajo – “Mokranjčevi dani” v Negotinu, “Guarnerius” – Center likovnih umetnosti Jovana Kolundžije, Zvezdara teater, koncert na kanadskem veleposlaništvu, koncert v Kopenhagnu, koncert za naš konzulat na Švedskem – Malmo in Helsingborg, koncert v Nikoziji – Ciper. Nastop na veleposlaništvu Romunije, koncert v Tirani. V beograjski Areni so nastopili pred skupino VaYa Con Dios. Imeli smo samostojne koncerte v Narodnem gledališču in Sava centru v Beogradu in nastop na Jazz festivalu – Nišville 2018.“

več info in glasbe na http://www.duomoderato.com/

Foto: http://www.duomoderato.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.