Stájerországi Veteránok Bandája

Stájerországi Veteránok Bandája (SLO)Stájerországi Veteránok Bandája a Pošta Maribor Kulturális és Művészeti Egyesület keretében alakult 2002-ben, Ervin Hartman kezdeményezésére. A zenekart, 15 éves fennállásának évfordulóján a tagok javaslatára átnevezték Štajerska Veterans’ Brass Band of Ervin Hartman névre. Néhány alapító tag még mindig játszik a zenekarban, így, a “társaik” között szerepelve kevésbé megterhelő a fellépésük. A veterán fúvószenekarban a társasági életre és az örömteli együtt muzsikálásra helyezik a hangsúlyt.

A zenészek 20 különböző fúvószenekarból érkeznek, nagyon távoli helyekről is, egyharmaduk a szomszédos osztrák Stájerországból.

Az Ervin Hartman Stájerországi Veteránok Bandája eddig három CD-t adott ki: az elsőt az AMOS Kiadó a schladmingi MID EUROPE Fesztiválon rögzítette, a második az 5. évforduló alkalmából, a harmadik pedig a 15. évforduló alkalmából jelent meg, a sokatmondó GREMO NA ŠTAJERSKO (Megyünk Stájerországba) címmel.

A fúvószenekar 2023-ban számos indulót rögzített TÖRTÉNELMI INDULÓK cím alatt. Köztük a legrégebbi az 1630-ból származó FINN LOVASSÁG INDULÓJA, de a legtöbb induló a XIX. és XX. századból származik.

A fúvószenekar karmestere az alapító Ervin Hartman, aki egyben a Pošta Maribor Fúvószenekar tiszteletbeli karmestere is, amelyet közel 52 éven át Branko Smrtnik, a fúvószenekar elnöke vezetett.

A Stájerországi Veteránok Bandája keretében eredményesen működik az OLDIES DIXIE BAND is, amely nemrégiben új CD-t adott ki.

Kmcs

KULTURNI MEDIJSKI CENTER SLOVENIJA je multimedijski spletni center na katerem so priključena različna omrežja, ki poročajo o umetnosti, kulturi in povezanosti teh z ostalimi družbenimi področji. Predvsem nas zanima vpliv umetnosti in kulture na družbo, podjetništvo in vse okoli nas. Kulturni medijski center bo rasel s številom uporabnikov in številom ustvarjalcev medijskih vsebin. Predlagajte povezavo vašega medija z našim centrom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.