Animals in Maribor

Pravzaprav Animals and Friends v Mariboru

Piše: Srečko Trdina

Ali pa živali rock’n’roll in Maribor. Pravzprav ni bilo nič živalskega na včerajšnjem koncertu v Mariboru. Obratno, Maribor je včeraj imel pridih ščepca svetovljanstva. Koncert pop glasbenih legend, nekaterih originalnih (John Steel – bobni) sooriginalnih (iz 60tih je bil na odru še Mick Gallagher) in manj originalnih, a odličnih glasbenikov, (Danny Handley – kitara, vokal in Roberto Ruiz – bass kitara).

It was unbeliveable nice gig at December 18, 2017 in Maribor. Animals and friends give to audiency a wery good expressions of 60’s. Nice sound, wery close to original sound of 60’s, not to loud, self-confident performance. All in all not no pretentious, but extremely high quality concert of UK legend, low budget production, which, however, was extremely high on account of the choice of space Narodni dom in Maribor city. This hall looks like it is glued to the history of pop music. Exactly such concerts work best in this hall. Here is bunch of photo from this wery nice event (entrance was allmost per free, 10 EUR (pre) and 15 (door), some videos and short interwiev in backstage where we find them without other media attention. No big promotion of this concert.

Music od Animals friends is not so fast anymore like it was in 60’s which is pitty a bit, but on high performance level. This band is highly recomended for live shows (they are not artificial, just play blues and r’n’r), have a feeling they are open for performances wery much.

Koncert Animals and friends je padel v Maribor kot zrela hruška, oz božična pomaranča. Nastop je odlikoval odličen zvok, kar lahko pripišemo glasbenikom na odru, ki jim ni prvenstveno igranje s tehniko, temveč igranje na instrumente. Slišali smo vsak dotik kitare Danny Handleya, sploh ni bilo glasno, zato pa izredno prijetno. Koncert se je zgodil brez večjega marketinškega nabijanja kot, da bi bil prirejen za intimno ozko družbo. Ne bomo rekli, da je to škoda, saj je bil užitek prav zaradi tega popoln, dvorana napol polna, nikakor prazna in vsi v njej seznanjeni s programom na odru. Nekaj legendarnih fac iz Maribora, kulturna ura pričetka (malo čez 20.00), šank s skromno ponudbo (samo domača piva, jasno v narodnem domu smo in temu primerno samo nacionalna ponudba). Skratka, lep dogodek. Izkazalo se je, da je oder Naorodnega doma za takšne nastope več kot primeren iz različnih razlogov; daje pridih zgodovinske kontinuitete prisotnosti popularne kulture v Mariboru. Marsikateri glasbenik iz publike je v 60’ih nastopal v Narodnem domu s podobnimim programom in verjetno še s parimi (bolj verjetno kar več…) domačimi popevkami. Neko nerazložljivo vzdušje je bilo v zraku. Resnici na ljubo med vzhičenjem tudi vzdušje nečesa kar izumira. Zatorej se splača Animalse (dokler originali še migajo) povabiti na koncert, so kar odprti za ponudbe, smo preveri v backstagu.

Veselo na ogled foto video reportaže in na koncu malo družabne kronike in za povrh še intervju iza odrja.

Down there backstage intewiev – go there!!!

Bralcem se opravičujemo za angleški vpad, opažamo večje število obiskov naše strani iz tujine, pa tudi tema je takšna ….hvala za razumevanje.

Band

John Steel – bobni, Mick Gallagher – klaviature, Danny Handley – kitara, vokal in Roberto Ruiz – bass kitara, Foto: Xtreme Usssuall, 2017

Mick Gallagher, Foto: Xtreme Ussuall, 2017

DSC_0039

John Steel

Roberto Ruiz

Danny Handley

DSC_0088

Luj Šprohar, Gorazd Elvič (Čudežna polja), Dragan Bulič

DSC_0091

Janko Zorko (Dogma), Zdravko Patty

DSC_0090

Marijan Koležnik, Zlatko Hren, ….podpisana plata

DSC_0093

Breda Slavinec (JSKD Lenart), Igor Dacinger, Zdravko Patty

DSC_0083

Animals & friend Dragan Bulič, Foto: Xtreme Ussuall

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.